Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας
Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Τον περιφερειάρχη ς Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ς και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός και συζήτησε μαζί του σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Μουζακίου και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη έγινε στα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά το Δήμο Μουζακίου έγινε γνωστό ότι υπάρχει ετοιμότητα μελετών και εξετάζεται η ένταξη σε πρόγραμμα για τα έργα: δρόμος Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, δρόμος προς το Φαναρίου, παρεμβάσεις στον Αγροτικό τομέα (αγροτική οδοποιία, υπόγεια δίκτυα άρδευσης), έργα αποχέτευσης, έργα ς και ανάδειξης των Τοπικών Διαμερισμάτων, έργα συντήρησης και ανάδειξης θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων, εσωτερική οδοποιία κλπ.

Όπως τόνισε ο Κ. Αγοραστός: «Μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα. Όπως και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, έτσι και σ' αυτό η συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει άμεσα οφέλη για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Τα έργα και οι δράσεις θα αφορούν τους τομείς εκπαίδευσης, υγείας-ς, αθλητισμού, υποδομών, ς, αγροτικού τομέα, περιβάλλον κ.α. Ο Δήμος Μουζακίου μπορεί και πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε για έργα που μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και αναφερθήκαμε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο. Η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στον άνθρωπο με έργα και δράσεις σε όλα τα επίπεδα, που αποτελούν μια ελπίδα και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο Γ. Κωτσός μετά τη έκανε την παρακάτω δήλωση: «Για μία ακόμη φορά πιστοποιήθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ ΠΕΔ και Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε να επιδείξουμε σε πολλούς τομείς όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, οι δράσεις κοινωνικού τομέα κλπ. Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ θεωρώ επιβεβλημένη και δεδομένη τη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα από την αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει το , το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων.

Εδώ να σημειώσω πως θεωρώ αδόκιμο να «φορτωθεί» το με το κόστος του έργου της ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Καλαμπάκας, καθώς θα στερήσει 52 εκατομμύρια ευρώ από άλλα σημαντικά και απαραίτητα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Πρότασή μας είναι το συγκεκριμένο και εξαιρετικά σημαντικό έργο να χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του αντίστοιχου Υπουργείου όπως εξάλλου έγινε και στο παρελθόν με το έργο του Ε65».

"Αλιεύοντας" την είδηση