Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας
Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός και συζήτησε μαζί του σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Μουζακίου και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά το Δήμο Μουζακίου έγινε γνωστό ότι υπάρχει ετοιμότητα μελετών και εξετάζεται η ένταξη σε πρόγραμμα για τα : δρόμος Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, δρόμος προς το Κάστρο Φαναρίου, παρεμβάσεις στον Αγροτικό τομέα (, υπόγεια δίκτυα άρδευσης), έργα αποχέτευσης, έργα ανάπλασης και ανάδειξης των Τοπικών Διαμερισμάτων, έργα συντήρησης και ανάδειξης θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων, εσωτερική οδοποιία κλπ.

Όπως τόνισε ο : «Μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα. Όπως και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, έτσι και σ’ αυτό η πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει άμεσα οφέλη για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Τα έργα και οι δράσεις θα αφορούν τους τομείς εκπαίδευσης, υγείας-πρόνοιας, αθλητισμού, υποδομών, επιχειρηματικότητας, αγροτικού τομέα, κ.α. Ο Δήμος Μουζακίου μπορεί και πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε για έργα που μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και αναφερθήκαμε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο. Η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στον άνθρωπο με έργα και δράσεις σε όλα τα επίπεδα, που αποτελούν μια ελπίδα και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο Γ. Κωτσός μετά τη έκανε την παρακάτω δήλωση: «Για μία ακόμη φορά πιστοποιήθηκε η αγαστή μεταξύ ΠΕΔ και Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε να επιδείξουμε σε πολλούς τομείς όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, οι δράσεις κοινωνικού τομέα κλπ. Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ θεωρώ επιβεβλημένη και δεδομένη τη μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα από την αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει το ΠΕΠ Θεσσαλίας, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων.

Εδώ να σημειώσω πως θεωρώ αδόκιμο να «φορτωθεί» το ΠΕΠ Θεσσαλίας με το κόστος του έργου της ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής – Καλαμπάκας, καθώς θα στερήσει 52 εκατομμύρια από άλλα σημαντικά και απαραίτητα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Πρότασή μας είναι το συγκεκριμένο και εξαιρετικά σημαντικό να χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του αντίστοιχου Υπουργείου όπως εξάλλου έγινε και στο παρελθόν με το του Ε65».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση