Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Ολοκληρώθηκαν τα έργα της παράκαμψης στον Ελληνόπυργο
Ολοκληρώθηκαν τα έργα της παράκαμψης στον Ελληνόπυργο

Ολοκληρώθηκαν τα έργα της παράκαμψης στον Ελληνόπυργο

Κώστας Αγοραστός: « που λύνει καθημερινά προβλήματα και βελτιώνει τις μετακινήσεις των πολιτών»

Ολοκληρώθηκαν τα έργα του νέου δρόμου της παράκαμψης του Δημοτικού Διαμερίσματος του Ελληνόπυργου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Το το οποίο επισκέφτηκαν πριν μερικές ημέρες ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δΔήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός και πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ελληνόπυργου.

Ο παλιός δρόμος λόγω των φθορών, της στενότητάς του και της διέλευσης μέσα από τον οικισμό δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Ο νέος δρόμος, που βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ελληνόπυργου είναι μήκους 570 μ. περίπου και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη εξεύρεση χρηματοδότησης βοήθησε και ο π. Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή του Ελληνόπυργου, το νέο περιφερειακό δρόμο που παρακάμπτει το εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα. Ο δρόμος αυτός δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο παλιός δρόμος λόγω των φθορών αλλά και των προδιαγραφών του, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού του Ελληνόπυργου αλλά και των διερχόμενων από την περιοχή.

Πλέον, με την παράκαμψη που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρόβλημα αυτό βρίσκει οριστική λύση, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η κυκλοφορία προς τη Πλαστήρα. Βέβαια μέσα από αυτό το έργο, που αλλάζει προς το καλύτερο τις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και τις μεταφορές των εμπορευμάτων, έπεσαν χρήματα στην τοπική πραγματική οικονομία και στηρίχθηκαν θέσεις εργασίας. Ευχαριστώ τον π. Πρόεδρο κ. Δ. Σιούφα για τη συνεργασία και τη συμβολή του στο αυτό».

Ο κ. Τσιάκος σημείωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται κοντά στον πολίτη και αφουγκράζεται τις ανάγκες του. Με το έργο αυτό δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο συγκοινωνιακό πρόβλημα της περιοχής και αναβαθμίζουμε την επικοινωνία και την ζωή των πολιτών της περιοχής. Ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμμετοχή του στο έργο αυτό τον π. Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα».

parakampsi-ellinopyrgou-2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση