Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ »  Ολοκλήρωση  διαδικασίας προκαταβολής σε πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας  
 Ολοκλήρωση  διαδικασίας προκαταβολής σε πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας  

 Ολοκλήρωση  διαδικασίας προκαταβολής σε πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας  

Με την έκδοση σχετικής απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, εκκαθαρίζονται οι πληρωμές προς τις 707 τελευταίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό», ολοκληρώνοντας, έτσι, τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολής των δικαιούχων της Καρδίτσας.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Προχωρά άμεσα η εκκαθάριση των πληρωμών στις και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας που επλήγησαν από τον “Ιανό”. Η σχετική της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών αφορά 707 δικαιούχους, στους οποίους θα διατεθούν συνολικά 776.660 ευρώ, βάσει της απόφασης του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών με τίτλο “Χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως 20ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας” (ΦΕΚ Β’ 3882/20.08.2021).

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνεται η διαδικασία χορήγησης προκαταβολής 20% σε πληγείσες από τον “Ιανό” και αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην περιφερειακή ενότητα της Καρδίτσας. Θα ακολουθήσει νέος κύκλος χρηματοδότησης, προκειμένου οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν συνολικά με το 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς που υπέστησαν. Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα εκταμίευση, αθροιστικά έχει καταβληθεί προκαταβολή 7.719.060 ευρώ προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τον “Ιανό”, ποσό που αντιστοιχεί σε συνολική εκτιμηθείσα ζημιά 38.595.500 ευρώ.

Μόνο στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό κάλυψης 55% επί της συνολικής εκτιμηθείσας ζημιάς, οι και αγροτικές εκμεταλλεύσεις αναμένεται να επιχορηγηθούν συνολικά με περισσότερα από 21 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό, η επιχορήγηση σε τέτοιες περιπτώσεις έφτανε το 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς μετά από τρία, τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια, ενώ δεν προβλεπόταν η χορήγηση προκαταβολής, ούτε η κάλυψη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Το νέο της Κρατικής Αρωγής που οικοδομήθηκε πάνω στην εμπειρία κυρίως του “Ιανού” έχει επιταχύνει τις διαδικασίες και έχει πάρει κάτω από την ομπρέλα του και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς στόχος της Κυβέρνησης είναι το κράτος να βοηθά ουσιαστικά τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες να επανέρχονται στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα έπειτα από το χτύπημα μίας φυσικής καταστροφής».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

"Αλιεύοντας" την είδηση