Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ /  Ολοκλήρωση  διαδικασίας προκαταβολής σε πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας  
 Ολοκλήρωση  διαδικασίας προκαταβολής σε πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας  

 Ολοκλήρωση  διαδικασίας προκαταβολής σε πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας  

Με την έκδοση σχετικής απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, εκκαθαρίζονται οι πληρωμές προς τις 707 τελευταίες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό», ολοκληρώνοντας, έτσι, τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολής των δικαιούχων της Καρδίτσας.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από ,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Προχωρά άμεσα η εκκαθάριση των πληρωμών στις επιχειρήσεις και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Καρδίτσας που επλήγησαν από τον “Ιανό”. Η σχετική της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών αφορά 707 δικαιούχους, στους οποίους θα διατεθούν συνολικά 776.660 , βάσει της απόφασης του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών με τίτλο “Χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως 20ης Σεπτεμβρίου 2020 στην της Περιφέρειας Θεσσαλίας” (ΦΕΚ Β’ 3882/20.08.2021).

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνεται η διαδικασία χορήγησης προκαταβολής 20% σε πληγείσες από τον “Ιανό” επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην περιφερειακή ενότητα της Καρδίτσας. Θα ακολουθήσει νέος κύκλος χρηματοδότησης, προκειμένου οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν συνολικά με το 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς που υπέστησαν. Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα , αθροιστικά έχει καταβληθεί προκαταβολή 7.719.060 προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τον “Ιανό”, ποσό που αντιστοιχεί σε συνολική εκτιμηθείσα ζημιά 38.595.500 .

Μόνο στην , λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό κάλυψης 55% επί της συνολικής εκτιμηθείσας ζημιάς, οι πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις αναμένεται να επιχορηγηθούν συνολικά με περισσότερα από 21 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό, η σε τέτοιες περιπτώσεις έφτανε το 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς μετά από τρία, τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια, ενώ δεν προβλεπόταν η χορήγηση προκαταβολής, ούτε η κάλυψη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Το νέο της Κρατικής Αρωγής που οικοδομήθηκε πάνω στην εμπειρία κυρίως του “Ιανού” έχει επιταχύνει τις διαδικασίες και έχει πάρει κάτω από την ομπρέλα του και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς στόχος της Κυβέρνησης είναι το κράτος να βοηθά ουσιαστικά τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες να επανέρχονται στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα έπειτα από το χτύπημα μίας φυσικής καταστροφής».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διέρρηξε το σπίτι της πρώην και το βιντεοσκόπησε #διάρρηξη - https://t.co/8PMtnPTdCy -

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση