Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο στον Παλαμά
Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο στον Παλαμά

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο στον Παλαμά

Τίθεται σε λειτουργία ο βιολογικός καθαρισμός

Οριστικό τέλος στο πρόβλημα διάθεσης των παραγόμενων αστικών λυμάτων του οικισμού του Παλαμά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-20  η Β’ φάση του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Δ. Παλαμά» προϋπολογισμού 2.392.177,64 €.

«Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, η οποία στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ.   Αγοραστός και συνέχισε: «με και παρεμβάσεις ουσίας απαντάμε θετικά στο χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ολοκληρώνουμε βασικές που είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Παλαμά. Με την υλοποίηση του έργου, από το οποίο πρόκειται να ωφεληθούν εκατοντάδες οικογένειες, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και προστατεύεται ο υδροφόρος  ορίζοντας».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ) και αποτελεί την Β’ Φάση της τμηματοποιημένης (υλοποιείται σε δύο Προγραμματικές Περιόδους) Πράξης “Αποχέτευση Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Δ. Παλαμά” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη” 2007-2013.

Κατά την Α’ Φάση της Πράξης κατασκευάστηκε το Δίκτυο Αποχέτευσης (ΔΑ) στις πυκνοκατοικημένες ζώνες Ι και ΙΙ του οικισμού του Παλαμά μήκους 32,6 χλμ. εκ των οποίων 28,15 χλμ. είναι αγωγοί βαρύτητας και 4,35 χλμ. είναι καταθλιπτικοί αγωγοί, καθώς και δύο  αντλιοστάσια. Επιπλέον κατασκευάστηκε η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) δυναμικότητας 20ετίας 8.200 Ισοδύναμων κατοίκων με την μέθοδο ενεργού ιλύος παρατεταμένου αερισμού, τύπου οξειδωτικών τάφρων και ταυτόχρονης σταθεροποίησης της ιλύος.

Η Β’ Φάση, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Παλαμά, περιλαμβάνει την  ολοκλήρωση του ΔΑ της πόλης του Παλαμά, ήτοι τμήμα του συλλεκτήριου αγωγού μήκους 2.437,00 μμ, κάθετα τμήματα στους συλλεκτήρες 1, 2 και 3 συνολικού μήκους 8.285 μμ, εσωτερικό δίκτυο μήκους 1.126 μμ και κατασκευή σύνδεσης του υπάρχοντος εσωτερικού δικτύου του συγκροτήματος εργατικών κατοικιών με το δίκτυο της πόλης μήκους 427 μμ. Επιπλέον περιλαμβάνει την εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ.

Με το έργο επιλύεται οριστικά το πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των παραγόμενων αστικών λυμάτων του οικισμού του Παλαμά, σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της οδηγίας 091/271/ΕΟΚ. Η του συστήματος διάθεσης των αστικών λυμάτων μέσω βόθρων συντελεί στην ρύπανσης των εδαφών και στην ρύπανσης των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της ευρύτερης περιοχής. Ο ωφελούμενος πληθυσμός ανέρχεται σε 5.740 άτομα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση