Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 
Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 

Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 

Με πνεύμ λληλεγγύης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σοφαδιτών ς πήρε ομόφωνα την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες του σε κάποια ορεινά χωριά που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Σοφάδων και αντιμετωπίζουν πολλά προτα, ύστερα από το φοβερό πλήγμα που υπέστησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου, αλλά και φορείς της τοπικής κοινωνίας του Βόλου.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν:
1. Τριανταένα (31) με χαρτοκιβώτια με τρόφιμα μακράς διάρκειας.
2. Οκτώ (8) δέματα με τρόφιμα και είδη προσωπικής ς
3. Οκτώ (8) δέματα με ρούχα και κλινοσκεπάσματα
4. Δώδεκα (12) εξάδες εμφιαλωμένο νερό.
5. Δεκατρείς (13) σακούλες super market με τρόφιμα και είδη προσωπικής ς
6. Διακόσια είκοσι (220) ευρώ για αγορά ειδών οικιακού καθαρισμού .
Ύστερα από επικοινωνία της προέδρου του συλλόγου, Ελένης Παπαλοπούλου-Τσέργα, με το Δήμαρχο Σοφάδων, Θάνο Σκάρλο, η ανθρωπιστική βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί παραδόθηκε και μεταφέρθηκε με ευθύνη του Δήμου, για να διατεθεί στους πλημμυροπαθείς.
Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι βοήθησαν στη δράση αυτή, με οποιονδήποτε τρόπο:
1. Όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, καταθέτοντας είδη διατροφής, ένδυσης και υγιεινής ή κάποιο χρηματικό .
2. Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με ευαισθησία  παρέδωσε είδη διατροφής και υγιεινής ειδικά για μικρά παιδιά.
3. Την Ομάδα Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας και
4. Τον Αθλητικό Σύλλογο Βόλου, για την ηθική και υλική τους συμπαράσταση.
5. Τη Ματίνα Μωραΐτου και τη Σταυρούλα Βαβάκη, για τη βοήθεια που πρόσφεραν ως εθελόντριες στα μέλη του Δ.Σ. κατά τη συσκευασία των προϊόντων.
6. Το Δήμο Σοφάδων και ειδικότερα τον δήμαρχο, Θάνο Σκάρλο, το κλιμάκιο του Δήμου Σοφάδων που ανέλαβε τη μεταφορά και την παράδοση στο Δήμο του συγκεντρωθέντος υλικού, καθώς και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου, που βοήθησε στην οργάνωση της μεταφοράς.
7. Την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, Κατερίνα Σταθοπούλου, που πρόθυμα πρόσφερε τις υπηρεσίες της για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της αποστολής.
Ευχή και ελπίδα όλων  είναι να μη χρειαστεί να δραστηριοποιηθούν ξανά για κάτι αν. Σε οποιαδήποτε, όμως, δύσκολη κατάσταση των συμπατριωτών θα είναι πάντα εδώ, ενωμένοι, για να προσφέρουν πρόθυμα τη βοήθειά τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση