Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 
Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 

Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 

Με πνεύμα αλληλεγγύης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας πήρε ομόφωνα την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική στους πληγέντες συμπατριώτες του σε κάποια ορεινά χωριά που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Σοφάδων και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ύστερα από το φοβερό πλήγμα που υπέστησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου, αλλά και φορείς της τοπικής κοινωνίας του Βόλου.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν:
1. Τριανταένα (31) μεγάλα χαρτοκιβώτια με μακράς διάρκειας.
2. Οκτώ (8) δέματα με και είδη προσωπικής υγιεινής
3. Οκτώ (8) δέματα με ρούχα και
4. Δώδεκα (12) εξάδες εμφιαλωμένο νερό.
5. Δεκατρείς (13) σακούλες super market με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής
6. Διακόσια είκοσι (220) ευρώ για αγορά ειδών οικιακού καθαρισμού .
Ύστερα από επικοινωνία της προέδρου του συλλόγου, Ελένης Παπαλοπούλου-Τσέργα, με το Δήμαρχο Σοφάδων, Θάνο Σκάρλο, η ανθρωπιστική που είχε συγκεντρωθεί παραδόθηκε και μεταφέρθηκε με ευθύνη του Δήμου, για να διατεθεί στους πλημμυροπαθείς.
Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι βοήθησαν στη δράση αυτή, με οποιονδήποτε τρόπο:
1. Όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, καταθέτοντας είδη διατροφής, ένδυσης και υγιεινής ή κάποιο χρηματικό .
2. Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με ευαισθησία  παρέδωσε είδη διατροφής και υγιεινής ειδικά για μικρά παιδιά.
3. Την Ομάδα Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας και
4. Τον Αθλητικό Σύλλογο Αιολικός Βόλου, για την ηθική και υλική τους συμπαράσταση.
5. Τη Ματίνα Μωραΐτου και τη Σταυρούλα Βαβάκη, για τη βοήθεια που πρόσφεραν ως εθελόντριες στα μέλη του Δ.Σ. κατά τη συσκευασία των προϊόντων.
6. Το Δήμο Σοφάδων και ειδικότερα τον δήμαρχο, Θάνο Σκάρλο, το κλιμάκιο του Δήμου Σοφάδων που ανέλαβε τη μεταφορά και την στο Δήμο του συγκεντρωθέντος υλικού, καθώς και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου, που βοήθησε στην οργάνωση της μεταφοράς.
7. Την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, Κατερίνα Σταθοπούλου, που πρόθυμα πρόσφερε τις της για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της αποστολής.
Ευχή και ελπίδα όλων  είναι να μη χρειαστεί να δραστηριοποιηθούν ξανά για κάτι ανάλογο. Σε οποιαδήποτε, όμως, δύσκολη κατάσταση των συμπατριωτών θα είναι πάντα εδώ, ενωμένοι, για να προσφέρουν πρόθυμα τη βοήθειά τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Γήϊνο Πεπρωμένο μας… - https://t.co/Mow1zP4Gs5 -

  • Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο… - https://t.co/5824Hmosoi -

  • Στήριξη ύψους 385 εκατ. ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι τώρα για τα μειωμένα μισθώματα - https://t.co/yk795l4ehy -

"Αλιεύοντας" την είδηση