Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 
Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 

Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους 

Με πνεύμα αλληλεγγύης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας πήρε ομόφωνα την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες του σε κάποια ορεινά χωριά που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Σοφάδων και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ύστερα από το φοβερό πλήγμα που υπέστησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου, αλλά και φορείς της τοπικής κοινωνίας του Βόλου.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν:
1. Τριανταένα (31) μεγάλα χαρτοκιβώτια με τρόφιμα μακράς διάρκειας.
2. Οκτώ (8) δέματα με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής
3. Οκτώ (8) δέματα με ρούχα και κλινοσκεπάσματα
4. Δώδεκα (12) εξάδες εμφιαλωμένο νερό.
5. Δεκατρείς (13) σακούλες super market με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής
6. Διακόσια είκοσι (220) ευρώ για αγορά ειδών οικιακού καθαρισμού .
Ύστερα από επικοινωνία της προέδρου του συλλόγου, Ελένης Παπαλοπούλου-Τσέργα, με το Δήμαρχο Σοφάδων, Θάνο Σκάρλο, η ανθρωπιστική βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί παραδόθηκε και μεταφέρθηκε με ευθύνη του Δήμου, για να διατεθεί στους πλημμυροπαθείς.
Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι βοήθησαν στη δράση αυτή, με οποιονδήποτε τρόπο:
1. Όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, καταθέτοντας είδη διατροφής, ένδυσης και υγιεινής ή κάποιο χρηματικό ποσό.
2. Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με ευαισθησία  παρέδωσε είδη διατροφής και υγιεινής ειδικά για μικρά παιδιά.
3. Την Ομάδα Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας και
4. Τον Αθλητικό Σύλλογο Αιολικός Βόλου, για την ηθική και υλική τους συμπαράσταση.
5. Τη Ματίνα Μωραΐτου και τη Σταυρούλα Βαβάκη, για τη βοήθεια που πρόσφεραν ως εθελόντριες στα μέλη του Δ.Σ. κατά τη συσκευασία των προϊόντων.
6. Το Δήμο Σοφάδων και ειδικότερα τον δήμαρχο, Θάνο Σκάρλο, το κλιμάκιο του Δήμου Σοφάδων που ανέλαβε τη μεταφορά και την παράδοση στο Δήμο του συγκεντρωθέντος υλικού, καθώς και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου, που βοήθησε στην οργάνωση της μεταφοράς.
7. Την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, Κατερίνα Σταθοπούλου, που πρόθυμα πρόσφερε τις υπηρεσίες της για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της αποστολής.
Ευχή και ελπίδα όλων  είναι να μη χρειαστεί να δραστηριοποιηθούν ξανά για κάτι ανάλογο. Σε οποιαδήποτε, όμως, δύσκολη κατάσταση των συμπατριωτών θα είναι πάντα εδώ, ενωμένοι, για να προσφέρουν πρόθυμα τη βοήθειά τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσαν δίκυκλα χωρίς δίπλωμα - https://t.co/zO6gTaiI4E -

  • Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού… - https://t.co/da7W5t9JVa -

  • Ογδόντα οκτώ θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/4fAbIADvJM -

"Αλιεύοντας" την είδηση