Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Νέα αντιπλημμυρικά σε Ενιπέα και Πάμισο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Νέα αντιπλημμυρικά σε Ενιπέα και Πάμισο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα αντιπλημμυρικά σε Ενιπέα και Πάμισο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης των νέων αντιπλημμυρικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4,35 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους ποταμούς Ενιπέα και Πάμισο.

Πρόκειται για τα έργα:

-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τον Ιανό εντός της βαθείας κοίτης του Ενιπέα ποταμού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ

-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τον Ιανό εντός της βαθείας και ευρείας κοίτης του Πάμισου ποταμού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ και

-Αποκατάσταση βλαβών από τα καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου 2021, στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου, εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου Ποταμού, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. «Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με ολοκληρωμένο και προγραμματισμό, προχωράμε τις διαδικασίες για την υπογραφή τριών νέων συμβάσεων που οδηγούν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Ενιπέα και τον Πάμισο.

Επενδύουμε 4,3 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας για καθαρισμούς, ενισχύσεις πρανών και αποκαταστάσεις αναχωμάτων, με σύμμαχο τη φύση. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες, αγαθά και δημόσιες υποδομές, προστατεύουμε το περιβάλλον » δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στους ποταμούς Ενιπέα και Πάμισο προβλέπεται: κοίτης και των πρανών από φερτά υλικά, απορρίμματα, μπάζα και βλάστηση, συντήρηση των πρανών με την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης και συντήρηση και αποκατάσταση των υφισταμένων αναχωμάτων. Στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου προβλέπεται: καθαρισμός της κοίτης του Πάμισου σε σποραδικές θέσεις, αποκατάσταση και ενίσχυση των υφισταμένων αναχωμάτων και ενίσχυση και προστασία των πρανών με συρματοκιβώτια.

Τον δρόμο Καρδίτσα -Τρίκαλα συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το δρόμο Καρδίτσα- Τρίκαλα συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενισχύοντας το επίπεδο ασφάλειας στην οδική σύνδεση των πρωτευουσών της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε σήμερα το έργο που ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει συντήρηση και ασφαλτόστρωση σε συνολικό μήκος 3 χιλιομέτρων. «Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη, για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ένα από τα καλύτερα οδικά δίκτυα στη χώρα και τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα. Επενδύουμε συνεχώς σε χρήσιμα έργα, για την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων» δηλώνει ο περιφερειάρχης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://youtu.be/V0ZLsdd8BFU

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση