Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Η παρουσίαση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ των λιμνών της Καρδίτσας
Η παρουσίαση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ των λιμνών της Καρδίτσας

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ των λιμνών της Καρδίτσας

Ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ελλάδα χαρακτήρισε το φεστιβάλ των λιμνών στην Π.Ε. Καρδίτσας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αεριφερειάρχη Π..Ε. Καρδίτσας Βασίλη Τσάκο.

Το φεστιβάλ των λιμνών περιλαμβάνειπερίπου 40 θεατρικές παραστάσεις, τοπικών θιάσων, σε όλους τους Δήμους του νομού και τέσσερις μεγάλες , σε Κερασιά, Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Σμοκόβου και Καρδίτσα.

Αναλυτικότερα ο κ. Αγοραστός κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, ένα μεγάλο φεστιβάλ με ισχυρό αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ των τριών λιμνών στην Καρδίτσαδιοργανώνεται σε μια εποχή όπου η επικοινωνία των ανθρώπων είναι δύσκολη λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σε μια εποχή όπουη διασκέδαση είναι δύσκολη, εμείς με σαράντα θεατρικές παραστάσεις σε όλους τους δήμους του νομού Καρδίτσας και τέσσερις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους ,προσπαθούμε,την περίοδο του καλοκαιριού,να δώσουμε τόνωση στην περιοχή μας. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά αλλά και σε κάθε ηλικία να βγουν από τα σπίτια και να συναντηθούν χωρίς κόστος με το συνάνθρωπό τους. Στην ουσία η προσπάθεια μας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελώντας αντίσταση στην απομόνωση των ανθρώπινων κοινοτήτων».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «στόχος μας είναι να δώσουμε ανάσες ελπίδας και να ζωντανέψουμε τις λίμνες μας και όλη την περιοχή. Κάθε χρόνο είμαστε συνεπείς με τη διεξ αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, το οποίο είναι ανθρώπινο και είναι εγχείρημα ζωής.Οι λίμνες και το φεστιβάλ δίνουν ζωή. Όπως, ζωή θα δώσουν ο Χατζηγιάννης, ο Μακεδόνας, οι Onirama, ο Μητρίτσας και ο Σιόλας το επόμενο διάστημα. Όπως και πολλά τοπικά μουσικοχορευτικά, θεατρικά και καλλιτεχνικά συγκροτήματα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν το φεστιβάλ υπογραμμίζοντας ότι «δίνουμε δουλειές, δημιουργούμε οάσεις οξυγόνου, συνς και συνεύρεσης των ανθρώπινων κοινοτήτων.Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές».

Από την πλευρά του ο αεριφερειάρχης Π.Ε. Βασίλης Τσάκος κατά την τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Το φεστιβάλ των λιμνών Καρδίτσας είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα.

Πεποίθηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ότι λαός χωρίς ταυτότητα, χωρίς τέχνη και χωρίς δεν έχει . Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε ένα πετυχημένο θεσμό δωρεάν για τους του κατοίκους της Π.Ε. Καρδίτσας και όχι μόνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρία Καραμπινά που είναι η ψυχή του φεστιβάλ των λιμνών. Τον Περιφερειάρχη μας που από την πρώτη στιγμή μας είπε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη ζωής και θα πρέπεινα συνεχίσουμε να δίνουμε στουςκατοίκους της Π.Ε. Καρδίτσας αυτή τη νότα δροσιάς και ς για όλο το καλοκαίρι.Καλώόλους του πολίτες όχι μόνο της Π.Ε. Καρδίτσας αλλά και της Θεσσαλίας να έρθουν και να αναδείξουν τις τρεις λίμνες, ναδουναυτά τα υπέροχα μέρη και να γίνουν οι πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλη την Ελλάδα. Να μεταδώσουν παντού ότι είμαστε μια περιοχή που αγαπάμε τον πολιτισμόκαι ξέρουμε να αγαπάμε και να φιλοξενούμε τους ανθρώπου που έρχονται να μας επισκεφτούν».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας.

"Αλιεύοντας" την είδηση