Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Έργα 7,4 εκ. ευρώ στην περιοχή της Αργιθέας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Έργα 7,4 εκ. ευρώ στην περιοχή της Αργιθέας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα 7,4 εκ. ευρώ στην περιοχή της Αργιθέας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δέσμη έργων που αλλάζουν την εικόνα στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, έχει εκτελέσει ή εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό που φθάνει τα 7,4 εκ. ευρώ.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο Σύμβουλος και εντεταλμένος του περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο οποίος είχε επαφές με τους αντιδημάρχους του δήμου Αργιθέας Θανάση Καραγιώργο και Βασίλη Στεργίου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βραγκιανών Βασίλη Καμζέλη καθώς και δεκάδες πολίτες, τους οποίους ενημέρωσε για τα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια.

Σε συνέχεια της ς που είχε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τη της ς Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων, κ. Καλομπάτσιος υπενθύμισε πως η Περιφέρεια μέσα από ένα στοχευμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων προχώρησε στην υλο σειράς έργων στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας όπως το τμήμα ς Ραγάζια μέχρι τη διασταύρωση προς την Ι.Μ. Σπηλιάς του δρόμου Βλάσι – Ι.Μ. Σπηλιάς, ο δρόμος Νεοχώρια Βραγκιανών – Καταφύλλι – Αργύρι, η βελτίωση του οδικού δικτύου Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά, αλλά και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Πετρίλια – Βλάσι.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε πως μετά από εισήγηση του κ. Αγοραστού εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τρία ακόμη σημαντικά έργα για την περιοχή. Πρόκειται για την αποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου Αργιθέας προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, την – αποκατάσταση σηράγγων προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και την αποκατάσταση ζημιών στο Ξηρόρεμα Πετρωτού Αργιθέας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόοδο που σημειώνουν οι μελέτες για τα Σχέδια Ολοκληρωμένης Οικιστικής Ανάπτυξης της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας και των δήμων Αχελώου και Αργιθέας.
Με δεδομένο πως η περιοχή της Αργιθέας είναι από τις εναπομείνασες στη χώρα μας οι οποίες ακόμη δεν διαθέτουν πλήρως ασφαλτοστρωμένο οδικό κύκλωμα, αρκετοί κάτοικοι και μάλιστα μεγάλης ηλικίας, ευχαρίστησαν τον Περιφερειακό Σύμβουλο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια να ολοκληρώσει τις ασφαλτοστρώσεις τις οποίες και χαρακτήρισαν ως «όνειρο ζωής».

Σε δηλώσεις του ο σύμβουλος τόνισε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα που έλκω την κατ μου από την Αργιθέα, να βρίσκομαι εδώ και να εισπράττω εκ μέρους του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του αεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, τα εύσημα από τους συντοπίτες μου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλάζοντας σημαντικά προς το καλύτερο την εικόνα.

Αυτό μάλιστα συμβαίνει σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες, μία περίοδο όπου οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται, αλλά με βασικό συστατικό τη συνεργασία και την ομοθυμία, η Περιφέρεια δείχνει το δρόμο της αντιστροφής του κλίματος.

Ήταν επίσης συγκινητικό το να ακούω πως η ολοκλήρωση του ασφαλτοστρωμένου δικτύου είναι όνειρο ζωής για τους κατοίκους που επέλεξαν να παραμείνουν σε μία ορεινή και μειονεκτική περιοχή. Θέλω μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη να του διαβεβαιώσω πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει ακούραστα να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους με πράξεις και όχι λόγια».

ΑΡΓΙΘΕΑ5ΑΡΓΙΘΕΑ4

ΑΡΓΙΘΕΑ3

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση