Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Μουζακίου
Εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Μουζακίου

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Μουζακίου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ο δήμαρχος Μουζακίου  Φάνης Στάθης, ζητώντας τη σύμπραξη όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να αποτελέσει η ωραιότερη γιορτή του χρόνου μία εμπειρία χαράς και προσφοράς για όλους τους δημότες, πρόσφερε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιελάμε ποικίλες δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες του Δήμου.

Στο κάλεσμα του δημάρχου όλοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς, ώστε να αισθανθεί κάθε δημότης το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας για όλη την , με παραδοσιακές τόσο για τους
επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους και με περισσή μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες.

Την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων σήμανε ο δήμαρχος Μουζακίου στις 16 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία της έδρας του Δήμου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη  νσταντίνου Νούσιου και της Δημοτικής Αρχής ανάμεσα σε πλήθος παρευρισκομένων που αντάλλαξαν ευχές και απόλαυσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Φωταγώγηση δέντρων διοργανώθηκε και σε άλλα χωριά του Δήμου.

Για τη μαθητική κοινότητα ο Δήμαρχος Μουζακίου σε συνεργασία με τους προέδρους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ τον Γ. Γέρμανο και από πλευράς ΝΠΔΔ (Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεότητας) την Ελ. Ρούσα, οργάνωσε στον Τεχνόδρομο και στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου πρόγραμμα ποικίλων δράσεων ψυχαγωγίας, τέχνης και πολιτισμού στις 19 Δεκεμβρίου.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Μαρία Καραμπέκου υποδέχτηκε μαζί με την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής  Λ. Αγγελάκη, την πρόεδρο του ΝΠΔΔ  Ελ. Ρούσσα και τους αντιδημάρχους  Γιάννη Κουτσογιάννη,  Σωκράτη τίνα, Γ. Κανιούρα και  Νίκο Πούπη,  τους μαθητές που συμμετείχαν με πολύ χαρά στις δράσεις.

Ακολούθησε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη στις 20 Δεκεμβρίου στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, όπου μαθητές με τους καθηγητές του Ωδείου παρουσίασαν πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Στην εκδήλωση όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ο δήμαρχος Φάνης Στάθης συνεχάρη τα μέλη του Ωδείου για το έργο τους και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ  Γιώργος Γέρμανος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποστήριξη και τα μέλη του Ωδείου για τη συνεργασία τους.

Στις 20 Δεκεμβρίου έγιναν εκδηλώσεις στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Μουζακίου και Αγναντερού, όπου μοιράστηκαν γλυκά και δώρα, τόσο στο Μουζάκι, όσο και στο Αγναντερό από τον δήμαρχο  Φάνη Στάθη όπου παρευρέθηκε μαζί με τους αντιδημάρχους.

Ο ,  για μία ακόμη φορά με ευαισθησία ανέλαβε στις 22 Δεκεμβρίου σε συνεργασία µε το Γυµναστικό Σύλλογο Μουζακίου και Περιχώρων “Γ. Πασιαλής”, την οµάδα Φίλων Βόλευ Μουζακίου, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνοµικών (ΙΡΑ) Καρδίτσας και την Υπηρεσία Μουζακίου, µε τη στήριξη του ΝΠΔΔ (Πολιτισµός – Αθλητισµός – Νεότητα) τη διοργάνωση του 5ου Φιλανθρωπικού Τουρνουά με σκοπό αντί εισιτηρίου την συγκέντρωση τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες.

Την παραμονή των Χριστουγέννων το πρόγραμμα περιελάμε τα κάλαντα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, που μετέφεραν το κλίμα των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο, ψάλλοντας τα κάλαντα στο Δήμαρχο, ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη και ευχαρίστησε τα μέλη της Ορχήστρας για την όμορφη πρωτοβουλία να συνεισφέρουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Την ίδια ημέρα ο δήμαρχος κάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου για να ανταλλάξει μαζί τους προσωπικές ευχές μοιράζοντας στη συνέχεια δώρα για τα παιδιά των
υπαλλήλων.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους ψάλλοντας τα κάλαντα στο Μουζάκι, επισκέφτηκε τους ασθενείς πολίτες στο κέντρο αποκατάστασης στο Αγναντερό συνοδεία του αντιδημάρχου Γιώργου Κανιούρα, του προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ  Γιώργου Γέρμανου καθώς και του Γενικού Διευθυντή ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ  Δημήτρη Φραγκόπουλου.

Με παραδοσιακό χαρακτήρα οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Αγναντερό στις 26 Δεκεμβρίου, όπου ο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Αγναντερού συνδιοργάνωσαν την καθιερωμένη «γιορτή τσιγαρίδας».

Στις 28 Δεκεμβρίου ο Δήμος Μουζακίου φιλοξενεί Θεατρική Παιδική παράσταση για τους μικρούς φίλους.

Ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων ο Δήμος Μουζακίου διοργανώνει στις 29 Δεκεμβρίου γιορτή για τουςηλικιωμένους στο ΚΑΠΗ του Δήμου Μουζακίου.

Ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης δήλωσε ευχαριστημένος για τη συνεργασία όλων για την επιτυχημένη διοργάνωση του
εορταστικού προγράμματος και δήλωσε:«Στόχος μας είναι να προσθέσουμε χαμόγελα στις οικογένειες των Δημοτών και αυτό θα το καταφέρουμε με σύμπνοια, ομόνοια και αγάπη, δομικά στοιχεία που αποτελούν και το βασικό μήνυμα των Χριστουγέννων».

"Αλιεύοντας" την είδηση