Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ
Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ

Σε νέες αναβαθμισμένες πραγματοποιείται πλέον το εκπαιδευτικό και μαθησιακό έργο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, καθώς εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο κτίριο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους του προϋπολογισμό 1.423.000,00 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Η κοινωνία του αύριο είναι η κοινωνία της γνώσης. Στην αιρετή περιφέρεια υλοποιούμε ένα στοχευμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών της ς στον τόπο μας, γιατί η Θεσσαλία του αύριο μπορεί και πρέπει να είναι περιφέρεια της γνώσης. Άλλωστε, το ανήκει σ' αυτούς που προετοιμάζονται συστηματικά γι' αυτό.

Η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά αποτελούσε αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, καθώς ο αριθμός των μαθητών ήταν συνεχώς αυξανόμενος και το υπάρχον κτήριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες στέγασης. Εξ' αρχής αντιληφθήκαμε το πρόβλημα και σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαμά «ωριμάσαμε» τις μελέτες για να μπορέσει το έργο να χρηματοδοτηθεί.

Με την ολοκλήρωσή του, αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας ς στο Δήμο Παλαμά, καθώς οι νέες αίθουσες έχουν όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα ώστε να καλύψουν 130 . Παράλληλα, μέσω της κατασκευής του έργου έπεσε χρήμα στην τοπική οικονομία και στηρίχθηκαν θέσεις εργασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εργαστήκαν για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό».

palamas-2

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος επεσήμανε απ' την πλευρά του: «Όπως είναι γνωστό το δημοτικό σχολείο του Παλαμά στεγαζόταν σε ένα κτίριο, που χρονολογείται από το 1950 και δεν κάλυπτε τις ανάγκες της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Με την ολοκλήρωση του έργου με πόρους του , λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του Παλαμά. Πλέον οι δάσκαλοι και οι του Παλαμά θα απολαμβάνουν ένα σύγχρονο σχολείο».

Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον Παλαμά. Με τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας δώσαμε λύση σε ένα πρόβλημα του Παλαμα. Οι νέες αυτές αίθουσες έλειπαν από την περιοχή, οι μαθητικές ανάγκες  ήταν τεράστιες και το υφιστάμενο κτίριο του 1953 δεν επαρκούσε. Το έργο αυτό λύνει πολλά προβλήματα καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο θα έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέσα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Παράλληλα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χώρος εκδηλώσεων για τις ανάγκες του Δήμου μας».

Το έργο αφορούσε στην κατασκευή διώροφου κτιρίου με συμπληρωματικές χρήσεις ως προς το υφιστάμενο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά, με εμβαδό δόμησης 883,48 τ.μ. εντός του οικοπέδου του σχολείου.

Το νέο κτίριο στεγάζει στον πρώτο όροφο μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, αποθήκη σχολικών βιβλίων, κουζίνα, χώρους ς και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, και στο δεύτερο όροφο, τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, το γραφείο συλλόγου γονέων και τους απαραίτητους χώρους ς. Το έργο είχε σαν στόχο την αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στο Δήμο Παλαμά. Με την κατασκευή του καλύπτονται πλέον πλήρως οι ανάγκες της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες εργαστηρίων στο σχολείο των 130 μαθητών κατά το τελευταίο έτος.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση