Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη
Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη

Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη

Δόθηκε στην κυκλοφορία από την η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη της ς. Το έργο δίνει λύση στην οδική επικοινωνία των κατοίκων έξι οικισμών της Π.Ε. ς. Υλοποιήθηκε με πόρους του .Π.Α. Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1.655.000,00 (με ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, παρουσία των αρχών της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός: «Παραδίδουμε σήμερα ένα έργο ουσίας, απαραίτητο για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο συμβάλει στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Η κατασκευή της νέας γέφυρας ήταν επιβεβλημένη, καθώς η παλαιά είχε καταστραφεί. Εμείς ως , ωριμάσαμε το έργο, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, το δημοπρατήσαμε και το παραδώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν ένα έργο προϋπολογισμού 1,65 εκατ. ευρώ, 82 μέτρων μήκους, και με 150 μέτρα οδικών προσβάσεων στη γέφυρα. Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαθίσταται η κυκλοφοριακή σύνδεση που διακόπηκε και δίνεται λύση στη χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν άλλες διαδρομές. Παράλληλα, διατηρήσαμε τμήμα της παλιάς γέφυρας, η οποία είχε γκρεμιστεί στο παρελθόν για αντιπλημμυρικούς λόγους και την εντάξαμε αισθητικά στο καινούργιο έργο».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Π.Ε Καρδίτσας που εκπόνησαν τη μελέτη και είχαν την επίβλεψη του έργου, τους κατασκευαστές καθώς και όσους συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος δήλωσε τα εξής: «Η κατασκευή της γέφυρας Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη είναι ένα σημαντικό έργο για την Π.Ε. Καρδίτσας. Με την της σήμερα ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό, εκτός από έργο οδικής ς, είναι και αντιπλημμυρικό, διότι η περιοχή παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που είδε το πρόβλημα και ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ ώστε να υλοποιηθεί».

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Μυρίνης, Μακρυχωρίου και Προδρόμου, αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Αντικείμενο του έργου ήταν η κατασκευή οδογέφυρας τριών ανοιγμάτων στον ποταμό Καλέντζη στην Τοπική Κοινότητα Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας με συνολικό μήκος 81,15μ. (δύο ανοίγματα ακραία από 24,50μ. το καθένα και ένα μεσαίο άνοιγμα 32,15μ. ). Το συνολικό πλάτος της γέφυρας είναι 10,00 μ., ήτοι 7,50 μ. το κατάστρωμα και εκατέρωθεν πεζοδρόμια πλάτους 1,25 μ. έκαστο. Κατασκευάστηκαν επίσης οι προσβάσεις για τη σύνδεση της γέφυρας με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Η κατασκευή του έργου αποκαθιστά την οδική κυκλοφορία της Επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Μακρυχώρι στη θέση του ποταμού Καλέντζη, η οποία διακόπηκε μετά την καθαίρεση των δύο ακραίων φατνωμάτων της παλαιάς πέτρινης γέφυρας, σε παλαιότερη χρονική περίοδο, στο πλαίσιο εφαρμογής μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, καθόσον αποτελούσαν παράγοντα ανάσχεσης της ροής.

Με την ολοκλήρωση της οδικής γέφυρας εξυπηρετούνται οι των οικισμών Προδρόμου, Μυρίνης, Μακρυχωρίου, Καρδιτσομαγούλας, Αγίας Τριάδας, Μέλισσας αλλά και η πόλη της Καρδίτσας οι οποίοι έχουν άμεση προς τα αγροτεμάχια της περιοχής, καθώς και όλοι οι διερχόμενοι από την οδό αυτή.

Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με Κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΓΕΦΥΡΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (3)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση