Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Στον κάμπο της Καρδίτσας για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου
Χρ. Τριαντόπουλος: Στον κάμπο της Καρδίτσας για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου

Χρ. Τριαντόπουλος: Στον κάμπο της Καρδίτσας για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου

Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «» είναι σε εξέλιξη, ενώ κάποια ήδη ολοκληρώνονται, βοηθώντας τους πληγέντες να επανέλθουν στην . Παράλληλα, εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών, η Κυβέρνηση ακολουθεί ένα αναβάθμισης των υποδομών των πληγεισών περιοχών, προκειμένου οι τελευταίες να βελτιώσουν το παραγωγικό δυναμικό τους, αλλά και να θωρακιστούν απέναντι σε νέες . Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αρδευτικό δίκτυο του κάμπου της ς, το οποίο αποκαθίσταται χάρη στις ενέργειες του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και τη χρηματοδοτική στήριξη της Κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «», επισκέφτηκε την Παρασκευή, 7 Μαΐου, της Περιφερειακής Ενότητας ς, όπου παρακολούθησε την επανενεργοποίηση των αρδευτικών καναλιών του κάμπου.

Ο ίδιος σχολίασε σχετικά: «Σήμερα, μετά από μια ιδιαίτερα εντατική προσπάθεια από τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού και όλους τους εμπλεκόμενους, τα κανάλια του κάμπου της Καρδίτσας γέμισαν πάλι νερό, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της ς των χωραφιών της περιοχής.

Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε -μετά από το σημαντικό από τον ΤΟΕΒ τους τελευταίους μήνες και τη χρηματοδοτική στήριξη της κυβέρνησης- αφού το δίκτυο άρδευσης και οι σχετικές υποδομές υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τον “Ιανό”.

Έτσι, δεν εκτροχιάστηκε ο παραγωγικός προγραμματισμός των αγροτών της περιοχής.

Το επόμενο στοίχημα είναι αυτό του εκσυγχρονισμού του δικτύου μέσω της επένδυσης για την κατασκευή σύγχρονου – κλειστού δικτύου άρδευσης για την περιοχή, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα σημαντικό στοίχημα, που θα κερδηθεί και αυτό».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση