Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Στον κάμπο της Καρδίτσας για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου
Χρ. Τριαντόπουλος: Στον κάμπο της Καρδίτσας για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου

Χρ. Τριαντόπουλος: Στον κάμπο της Καρδίτσας για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου

Τα αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» είναι σε εξέλιξη, ενώ κάποια ήδη ολοκληρώνονται, βοηθώντας τους πληγέντες να επανέλθουν στην κανονικότητα. Παράλληλα, εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών, η Κυβέρνηση ακολουθεί ένα σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών των πληγεισών περιοχών, προκειμένου οι τελευταίες να βελτιώσουν το παραγωγικό δυναμικό τους, αλλά και να θωρακιστούν απέναντι σε νέες θεομηνίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αρδευτικό δίκτυο του κάμπου της Καρδίτσας, το οποίο αποκαθίσταται χάρη στις ενέργειες του και τη χρηματοδοτική στήριξη της Κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, , ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός», επισκέφτηκε την Παρασκευή, 7 Μαΐου, αγροτικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου παρακολούθησε την επανενεργοποίηση των αρδευτικών καναλιών του κάμπου.

Ο ίδιος σχολίασε σχετικά: «Σήμερα, μετά από μια ιδιαίτερα εντατική προσπάθεια από τον και όλους τους εμπλεκόμενους, τα κανάλια του κάμπου της Καρδίτσας γέμισαν πάλι νερό, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της καλλιέργειας των χωραφιών της περιοχής.

Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε -μετά από το σημαντικό έργο από τον ΤΟΕΒ τους τελευταίους μήνες και τη χρηματοδοτική στήριξη της κυβέρνησης- αφού το δίκτυο άρδευσης και οι σχετικές υπέστησαν μεγάλες από τον “Ιανό”.

Έτσι, δεν εκτροχιάστηκε ο παραγωγικός προγραμματισμός των αγροτών της περιοχής.

Το επόμενο στοίχημα είναι αυτό του εκσυγχρονισμού του δικτύου μέσω της επένδυσης για την κατασκευή σύγχρονου – κλειστού δικτύου άρδευσης για την περιοχή, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός . Ένα σημαντικό στοίχημα, που θα κερδηθεί και αυτό».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση