Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Ανθρωπιστική βοήθεια των Σοφαδιτών Μαγνησίας προς τους πλημμυροπαθείς
Ανθρωπιστική βοήθεια των Σοφαδιτών Μαγνησίας προς τους πλημμυροπαθείς

Ανθρωπιστική βοήθεια των Σοφαδιτών Μαγνησίας προς τους πλημμυροπαθείς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας πήρε την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες του, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους.

Για το λόγο αυτό καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη, 30/9/2020, από 6.00 – 9.00 μ. μ., στο Λογιστικό Γραφείο Χρήστου Βαϊόπουλου (ταμία του συλλόγου), Αναλήψεως 46.

Ένας από τους λόγους που ώθησαν τους Σοφαδίτες της Μαγνησίας στην ίδρυση του Πολιτιστικού τους Συλλόγου, σαράντα –περίπου- χρόνια πριν, ήταν η ανάγκη τους να διατηρήσουν τη μεταξύ τους επαφή στη νέα τους πατρίδα, αλλά και τη επαφή με τον τόπο που τους γέννησε και τους μεγάλωσε.  Ανέκαθεν ο Σύλλογός μας ήταν η με τη γενέτειρα, σε χαρές και λύπες. Συνεχής και απρόσκοπτη ήταν πάντα η συνεργασία του με το Δήμο Σοφάδων και τους τοπικούς φορείς για συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στους Σοφάδες και το Βόλο, αλλά και αμοιβαία η υλική και ηθική στήριξη σε δύσκολες συγκυρίες. Φυσική, σαν το νερό που μας ξεδιψάει, ήταν ανέκαθεν η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια ανάμεσά μας.

Πριν λίγες μέρες, μέσα στη δύνη της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης που αυτή δημιούργησε, η ιδιαίτερη πατρίδα μας και η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας είχε την ατυχία να δεχθεί ένα ακόμη φοβερό πλήγμα από . Η καταστροφή ήταν τεράστια σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις, κτιριακές εγκαταστάσεις, οικιακό εξοπλισμό, ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πολιτεία έχει αναλάβει να αποκαταστήσει, κατά το δυνατόν, τις ζημιές.

Επειδή, όμως, πολλοί Καριδιτσιώτες  προς το παρόν είναι άστεγοι,  και οι αμέτρητες ανάγκες τους είναι αδύνατον να καλυφθούν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας ομόφωνα πήρε την απόφαση  να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες  , ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους. Για το λόγο αυτό καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής.

                                         

Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στην Καρδίτσα και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τα μέτρα στήριξης

Την Καρδίτσα επισκέφτηκε χθες, Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και να συζητήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από τα πρόσφατα .

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρει σχετικά: «Την Παρασκευή επισκεφτήκαμε την Καρδίτσα, στο πλαίσιο του συντονισμού των μέτρων στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων περιοχών. Αρχικά, είχαμε στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με τα προεδρεία των Επιμελητηρίων της ς και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη ς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, και σε συνέχεια της ανάπτυξης των θέσεων από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, ανέλυσα τα μέτρα της κυβέρνησης και τις διορθωτικές κινήσεις που κάναμε στο πλαίσιο της επιχορήγησης πληττόμενων επιχειρήσεων από θεομηνία, ώστε να βελτιωθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Παράλληλα, τέθηκαν και μια σειρά από ζητήματα προς , επί των οποίων θα συνεργαστούμε την επόμενη περίοδο. Στη συνέχεια περπατήσαμε στους δρόμους της Καρδίτσας και συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες και εμπόρους της περιοχής. Κατά την επίσκεψη στην πόλη, είχαμε, επίσης, συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, όπου συζητήσαμε για τα προβλήματα των εργαζομένων, αναζητώντας λύσεις, αλλά και συζητώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται να ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας στην περιοχή. Τέλος, συνάντηση εργασίας είχαμε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας αναφορικά με την προώθηση της διαδικασίας επιχορήγησης των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσουμε στενή συνεργασία».

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος καταγράφει τις διορθωτικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών επιχορήγησης των πληττόμενων επιχειρήσεων, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

«Πρώτον, θεσπίζεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη θεομηνία, με βάση την αποτύπωση που θα γίνει από τις αρμόδιες ελέγχου των Περιφερειών. Με αυτόν τον τρόπο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα λάβουν προκαταβολικά ένα μέρος της επιχορήγησης, για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους.

Δεύτερον, ενισχύονται άμεσα οι αρμόδιες ελέγχου και καταγραφής των ζημιών που συστήνονται από τις Περιφέρειες, προβλέποντας τη δυνατότητα  συνδρομής  από στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και από επίσημους επιστημονικούς συμβούλους του Δημοσίου.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία ς και αποτύπωσης της ζημιάς των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Τρίτον, παρέχεται στις Περιφέρειες ευελιξία, ώστε να μπορούν να αποστέλλουν ανά δεκαπενθήμερο και τμηματικά τις καταστάσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων,  προκειμένου στη συνέχεια να εκκινήσει η διαδικασία  αξιολόγησης και καταβολής της επιχορήγησης. Έτσι, η καταβολή των επιχορηγήσεων θα μπορεί να γίνει τμηματικά, επιτρέποντας σε συντομότερο από το σύνηθες χρονικό διάστημα να διοχετεύονται πόροι προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Τέταρτον, ανατέθηκε στα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών του Υπουργείου Οικονομικών, στις έδρες των πληττόμενων από τη θεομηνία Περιφερειακών Ενοτήτων, η ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις σχετικές διαδικασίες για την επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Τέλος, ορίστηκε τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και καθοδήγησης στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής (το 210 3375704) ως προς τα προβλεπόμενα έγγραφα και τις διαδικασίες για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων.»

       

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση