Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Κ.Παπανάτσιου: «Να ξεμπολοκάρει η χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στη Θεσσαλία»
Κ.Παπανάτσιου: «Να ξεμπολοκάρει η χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στη Θεσσαλία»

Κ.Παπανάτσιου: «Να ξεμπολοκάρει η χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στη Θεσσαλία»

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πληρωμές στο πρόγραμμα «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στη Θεσσαλία» κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Λάρισας  Κόκκαλης και Βαγενά, Καρδίτσας  Λάππας και Τρικάλων  Παπαδόπουλος.

Η βουλευτής αναφέρει πως οι εγκρίσεις των προγραμμάτων που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, άρχισαν τον Μάιο 2021 και το ενδιαφέρον ήταν πολύ έντονο από τους πολίτες, αφού δόθηκε η δυνατότητα πρόσβασης τους στο φυσικό αέριο και σημαντικής μείωσης του κόστους θέρμανσης, τουλάχιστον εκείνη τη χρονική περίοδο. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις των ολοκληρωμένων προγραμμάτων, μόλις 10% έπειτα από 7 μήνες, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί οικονομικός στραγγαλισμός σε που ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα.

Η πρώην υπουργός σημειώνει πως υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και δυσαρέσκεια σε ωφελούμενους και που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τις καθυστερήσεις στην ολική εξόφληση των ποσών. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως δεν υπάρχει όμως και σαφής ενημέρωση για την επιχορήγηση του υπόλοιπου ποσού προς τη ΕΔΑΘΕΣΣ, ως φορέα υποβολής, ελέγχου, πιστοποίησης και καταβολής της χρηματοδότησης, για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να επιταχυνθεί η χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση του προγράμματος «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στη Θεσσαλία»;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση