Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Κ. Αγοραστός: Ταχύτητα και απλές διαδικασίες για να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού στην μετα -covid εποχή
Κ. Αγοραστός: Ταχύτητα και απλές διαδικασίες για να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού στην μετα -covid εποχή

Κ. Αγοραστός: Ταχύτητα και απλές διαδικασίες για να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού στην μετα -covid εποχή

Η ταχύτητα, η απλοποίηση ενεργειών και η συνεργασία  είναι  και στην περίπτωση του τουρισμού οι αναγκαίες  προϋποθέσεις προκειμένου  να έρθει στη χώρα ο  προστιθέμενος πλούτος που τόσο χρειαζόμαστε στην μετα-  εποχή, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας μιλώντας στην 1η διαδικτυακή διαπεριφερειακή με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό  που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Τουρισμού και οι   Θεσσαλίας, Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

«Ένα γραμμάριο πράξης ισοδυναμεί με ένα τόνο θεωρίας» τόνισε ο περιφερειάρχης. «Μετά από χρόνια στρατηγικών σχεδίων,  τα περισσότερα λιμάνια στα ελληνικά δεν έχουν σήμερα νόμιμη άδεια. Θέλουμε εδώ και τώρα ένα πρωτόκολλο απλών ενεργειών, ώστε να νομιμοποιηθούν τα λιμάνια και  να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωσή τους.

Η στρατηγική που ακολουθήθηκε  όλα τα προηγούμενα  χρόνια ήταν στρατηγική μιας παλιάς εποχής, που δεν έχει  θέση στην νέα μετα-  εποχή. Σήμερα χρειάζονται γρήγορες διαδικασίες για να φτάσουμε σε αποτελέσματα.

«Χρειάστηκαν  δέκα ολόκληρα χρόνια για να ψηφιστεί η νομοθεσία για την αξιοποίηση του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου, που άνοιξε το δρόμο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημιουργία  Υποθαλάσσιου  Μουσείου στην  Περιστέρα της Αλοννήσου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

« Με την καθοριστική  συμβολή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη που ανταποκρίθηκε άμεσα, προωθώντας τo νομοθετικό πλαίσιο, πετύχαμε, αξιοποιώντας το   ευρωπαϊκό πρόγραμμα     να αποδώσουμε  στην παγκόσμια καταδυτική κοινότητα το πολυβραβευμένο Υποθαλάσσιο Μουσείο.

Όλα αυτά τα χρόνια,  χάθηκαν από τη χώρα αφίξεις και τουρισμός υψηλού εισοδήματος. Γιατί  οι πήγαιναν στη γειτονική Τουρκία να καταδυθούν σε ένα τεχνητό ναυάγιο,  «αντίγραφο» της  Περιστέρας, τη στιγμή που η  χώρα μας διέθετε τον  Παρθενώνα των Ναυαγίων, το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο  μπορεί να καταδυθεί άνθρωπος .

«Ο πολιτισμός», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης  «είναι κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο.  Όμως οι  ορθόδοξες οικονομικές πολιτικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να  αποδώσουν στο εξής. Όποιος ακολουθήσει  πολιτικές του παρελθόντος,  θα χάσει. Ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την ισχυρότερη δύναμη της χώρας. Φέτος και πολύ περισσότερο από την επόμενη χρονιά, ο τουρισμός αναμένεται να  γνωρίσει , καθώς ο   είναι πιεσμένος λόγω της υγειονομικής κρίσης και θέλει με κάθε τρόπο να αποδράσει.

Χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να διαχειριστούμε με σωστό τρόπο το αυξημένο τουριστικό κύμα,  να μην απογοητεύσουμε τους επισκέπτες και να χτίσουμε μια  καλή  εικόνα για τη χώρα. Χρειάζεται επομένως συναγερμός υπευθυνότητας και συνεργασίας για να φτάσουμε σε αποτελέσματα με προστιθέμενη αξία και οικονομικά οφέλη που διαχέονται στους πολλούς» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

"Αλιεύοντας" την είδηση