Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Κ. Αγοραστός: «Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για να ρυθμιστούν θέματα απαλλοτριώσεων και αρχαιολογικών ερευνών»
Κ. Αγοραστός: «Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για να ρυθμιστούν θέματα απαλλοτριώσεων και αρχαιολογικών ερευνών»

Κ. Αγοραστός: «Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για να ρυθμιστούν θέματα απαλλοτριώσεων και αρχαιολογικών ερευνών»

Τροπολογία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών ερευνών προκειμένου να επανεκκινήσουν οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων προτίθεται να φέρει εντός της εβδομάδας στη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Προς την κατεύθυνση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στα συναρμόδια υπουργεία και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), ενώ ο πρόεδρος τη ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός είχε επαφές με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ Π. Κορκολή και τον πρόεδρο της ΕΑΑΔΗΣΥ Γ. Καταπόδη.

«Με την που, όπως ενημερωθήκαμε, εισάγεται πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων στη , ανοίγει ο για νέες δημοπρατήσεις έργων έτσι να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομής, να παροχετευθεί «ζεστό» χρήμα στην πραγματική οικονομία και να στηριχθούν ή δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, τίθενται οι βάσεις για την επίτευξη των στόχων απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ το 2017», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, ζητά η Ελλάδας

enpe-paa-2014-20-1

Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 έκριναν επιβεβλημένο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός και ο της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης στη σημερινή 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε κρίκος της αλυσίδας πρέπει να λειτουργεί συγχρονισμένα και γρήγορα. Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες των Υπουργείων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων οφείλουν να ανταποκρίνονται γρήγορα και πάντως εντός των προθεσμιών», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγοραστός.

Ο Αλ. Καχριμάνης ζήτησε να προχωρήσει και η δεύτερη φάση της εκχώρησης πόρων στις Περιφέρειες από το ΠΑΑ 2014-20 κάνοντας ειδική αναφορά στα μέτρα για τη , τις αρδεύσεις και τους αναδασμούς, ενώ ο Κ. Αγοραστός επανακατέθεσε την πρόταση της ΕΝΠΕ να εκχωρηθεί στις Περιφέρειες το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ 2014-20.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ ανέδειξαν την αναγκαιότητα να υπαχθούν τα Δασαρχεία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως συμβαίνει σ' όλες τις χώρες της ς, όπως είπαν, και κατέθεσαν προτάσεις για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με αιχμή την απλοποίηση των διαδικασιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Ο Αλ. Καχριμάνης κατέθεσε πρόταση να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να έχουν μετακινούμενα φωτοβολταϊκά στα ποιμνιοστάσιά τους το καλοκαίρι στα βουνά και το χειμώνα στους κάμπους.

Ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τάχθηκε εναντίον των διαρκών παρατάσεων στις προθεσμίες προκήρυξης των μέτρων λέγοντας ότι όταν ανοίγει ένας κύκλος σε κάθε προκήρυξη πρέπει και να κλείνει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση