Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Κ. Αγοραστός: Κάντε τα Κέντρα Κοινότητας χρήσιμα στην κοινωνία
Κ. Αγοραστός: Κάντε τα Κέντρα Κοινότητας χρήσιμα στην κοινωνία

Κ. Αγοραστός: Κάντε τα Κέντρα Κοινότητας χρήσιμα στην κοινωνία

22.369 ωφελούμενοι και 61.000 άτομα για παροχή υπηρεσιών

«Κάντε τα Κέντρα Κοινότητας χρήσιμα στην » ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας , καλώντας εργαζομένους και Δήμους να αξιοποιήσουν αυτό το χρήσιμο εργαλείο που η απλόχερα έδωσε σε όλους τους Δήμους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον – 23 από τους συνολικά 25- για να βοηθήσει την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων, την επιστροφή στην και την καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, ο κ. αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει:

-Κέντρα Κοινότητας σε 23 Δήμους στη Θεσσαλία με συνολικό προϋπολογισμό 4,8 εκ. ευρώ για διάρκεια λειτουργίας 3 έτη. Σε 7 Κέντρα Κοινότητας, χρηματοδοτείται εξαρχής και η λειτουργία «Παραρτήματος Ρομά» καλύπτοντας έτσι και τους 8 οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία, με εξειδικευμένες υπηρεσίες. Επιπλέον συστάθηκε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας που θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος συνδετικός κρίκος μεταξύ των Κέντρων Κοινότητας και του Υπουργείου. Να σημειωθεί ότι στα Κέντρα Κοινότητας της Θεσσαλίας, εργάζονται 88 άτομα προσωπικό.

«Τα Κέντρα Κοινότητας εξελίσσονται σε μικρά ΚΕΠ με σημαντικές υπηρεσίες υποστήριξης και βοήθειας των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων ανάμεσα μας. Είναι στο χέρι σας αυτό το θεσμό να τον εξελίξετε, να τον αναβαθμίσετε και να τον κάνετε χρήσιμο και απαραίτητο στην » είπε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενους στους υπεύθυνους λειτουργίας των Κέντρων.

Ο κ. Αγοραστός εκτίμησε ότι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και κάλεσε σε συστράτευση και συνεργασία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “όπως απέδειξε και το του CERN το μεγάλο δεν εμφανίζεται δια μαγείας αλλά έρχεται από ενώσεις πολλών μικρών πραγμάτων…”
Και νέες δράσεις

Ο κ. Αγοραστός προανήγγειλε εξάλλου την περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων πληθυσμού, με χρηματοδότηση δράσεων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, τόσο μέσω των Κέντρων Κοινότητας, όσο και με άλλες νέες υπηρεσίες, όπως τα σχεδιαζόμενα Κέντρα στήριξης της Οικογένειας, αλλά και .
Χιλιάδες ωφελούμενοι

Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, 13.000 άτομα θα ωφελούνταν από τα Κέντρα Κοινότητας.

Η πρόβλεψη αυτή ξεπεράστηκε κατά πολύ καθώς σε επίπεδο Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο καταγράφονται 22.369 ωφελούμενοι, ενώ ως «επισκέπτες» για παροχή υπηρεσιών, καταγράφονται περισσότερα από 61.000 άτομα.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις πρόσθετες αρμοδιότητες που ανέλαβαν για το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης και από το 2019 για τα .

Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασ. Πινακάς, τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ερίκ Γκαζόν, Μ. Καλύβα και Ευγ. Ντόντη, ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γ. Ψύρρας, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Θεσσαλίας Μελ. Σαραφίδου και στελέχη της Υπηρεσίας και οι υπεύθυνοι λειτουργίας των Κέντρων – κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι απ’ όλη τη Θεσσαλία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση