Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Κ. Αγοραστός: « Η Ευρώπη χρειάζεται να ξυπνήσει για να εμπνεύσει ξανά τους πολίτες της και ιδίως του νέους ανθρώπους»
Κ. Αγοραστός: « Η Ευρώπη χρειάζεται να ξυπνήσει για να εμπνεύσει ξανά  τους πολίτες της και ιδίως του νέους ανθρώπους»

Κ. Αγοραστός: « Η Ευρώπη χρειάζεται να ξυπνήσει για να εμπνεύσει ξανά τους πολίτες της και ιδίως του νέους ανθρώπους»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στις Βρυξέλλες για την έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος:

«Ο καλύτερος τρόπος να μιλήσει κανείς για την περιφερειακή ανάπτυξη είναι να την κάνει πράξη»

«Να ανακαλύψουμε ξανά τη δύναμη της ς και τη γεωπολιτική του κοινού συμφέροντος»

Δήλωση για το της Ευρώπης, εν όψει των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά και της νέας αρχής της Επιτροπής των Περιφερειών για το 2020-2025, έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP).

Στη δήλωσή του ο κ. Αγοραστός επισημαίνει: «Διαμορφώνουμε το της Ευρώπης των 27 κρατών-μελών, που τα ενώνει η αλληλεγγύη, η και η συνέργεια. Πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τη δύναμη της συνεργασίας με βάση το δίκαιο και τον κοινό σεβασμό. Αυτό που αποκαλείται «γεωπολιτική του κοινού συμφέροντος». Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να εργαστεί η Ευρώπη με όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να ενταχθούν και να συμμετάσχουν σε αυτή. Στόχος μας, είναι να κάνουμε πολλά με λιγότερους πόρους. Με απλούστερες διαδικασίες, διαφάνεια, ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ενισχύοντας τους τομείς προτεραιότητας:

-Περιβάλλον, κλίμα

-Έρευνα, καινοτομίες και ψηφιακή οικονομία

-Νεολαία

-Ασφάλεια

-Χρηστή δημοσιονομική πολιτική, διαχείριση και κράτος δικαίου

-Ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατία

ια μια εξυπνότερη Ευρώπη

Πιο πράσινη

Καλύτερα συνδεδεμένη

Πιο κοινωνική

Μια Ευρώπη κοντά στους

Μια Ευρώπη σταθερά προσανατολισμένη στην πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη, με βάση τους 17 στόχους του ΟΗΕ».

«Η Ευρώπη» υπογραμμίζει ο κ. Αγοραστός «είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς. ια να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό όραμα και ιδεώδες είναι ανάγκη να επενδύσουμε στην πολιτική συνοχής, με σεβασμό και ενδιαφέρον στις μικρές, καθημερινές ανάγκες κάθε Ευρωπαίας και Ευρωπαίου. Χρειαζόμαστε πολιτικές για τους πολλούς. H αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι μια πράξη ανθρωπισμού, αλλά μια πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Και ακόμη, χρειαζόμαστε μια βιολογική αφύπνιση των λαών, με και πράξεις στην καθημερινότητα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας για το Green Deal και μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη».

«Ο καλύτερος τρόπος να μιλήσει κανείς για την περιφερειακή ανάπτυξη είναι να την κάνει πράξη» τονίζει ο κ. Αγοραστός. «Σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και αναθεωρήσεων, η Ευρώπη χρειάζεται να «ξυπνήσει», να αλλάξει τελείως για να ξαναεμπνεύσει τους της και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Τώρα είναι η ώρα να ενεργοποιήσουμε τη σχέση διαλόγου της κοινωνίας και την ανάγκη τοποθέτησης του πολίτη στο των αποφάσεων».

"Αλιεύοντας" την είδηση