Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Κ. Αγοαστός: Δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημίζουν το Βόλο με την αέρια ρύπανση
Κ. Αγοαστός: Δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημίζουν το Βόλο με την αέρια ρύπανση

Κ. Αγοαστός: Δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημίζουν το Βόλο με την αέρια ρύπανση

Κατά  όσων τρομοκρατούν τους πολίτες του Βόλου εμφανίστηκε  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός λέγοντας πως η Περιφέρεια αντιμετωπίζει το θέμα της δημόσιας υγείας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ζήτησε να μιλούν για τη δημόσια υγεία αυτοί που έχουν στοιχεία από πιστοποιημένες πηγές και όχι να τρομοκρατούν τον κόσμο και να δυσφημούν το Βόλο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να διασύρουν τον Βόλο και να τρομοκρατούν τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν περιμέναμε να μας δώσει χρήματα το υπουργείο για την ενός σταθμού μέτρησης. Δανειστήκαμε έναν από τη ΔΕΥΑΛ και τον εγκαταστήσαμε στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας γιατί εκεί μας υπέδειξαν και έχουμε ζητήσει να συνδεθεί και με το δίκτυο σταθμών το υπουργείου περιβάλλοντος. Θα τον έχουμε και θα τον συντηρούμε και επειδή είναι μετακινούμενος μπορούμε να τον πάμε εκεί», ανέφερε.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα το υπουργείο να αντιδράσει άμεσα και υπενθύμισε ότι υπέγραψε πίστωση ύψους 140.000 από ιδίους πόρους για να επιδιορθωθούν οι σταθμοί του υπουργείου, ενώ για την οκτώ νέων σταθμών στο Θεσσαλίας, προχώρησαν σε τροποποίηση για να εντάξουν από δύο σε Βόλο, Λάρισα και άλλους Νομούς.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι έχει γίνει μελέτη με το και το μόνο πιστοποιημένο εργαστήριο για να εξεταστεί η μυρωδιά και η ποιότητα αέρα, όπως επίσης η ολφακομετρία.

«Μιλάμε με ευθύνη λόγω και έργων»

«Εμείς μιλάμε υπεύθυνα και έχουμε την ευθύνη των λόγων μας. Ό,τι δείχνουν οι μετρήσεις και οι ειδικοί λέμε στον κόσμο. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά.
Υπάρχουν κέντρα που φέρνουν ψευδείς ειδήσεις για να την πουλήσουν ή να πουλήσουν εκδούλευση. Και έχει αποδειχθεί . Βγήκαμε μπροστά και ελέγξαμε και υλικό που καίει ΑΓΕΤ. Δεν λογοκρίναμε κανένα, αλλά δεν δημιουργούμε τοξικότητα στην και δεν χρησιμοποιούμε βία για να επιβάλλουμε την άποψή μας στην », ήταν η δήλωση του περιφερειάρχη.

Ο Κ. Αγοραστός είπε ότι υπάρχει και μία υποβόσκουσα κατάσταση και απαντώντας στο ερώτημα γιατί η μελέτη δεν δόθηκε στο Π.Θ. είπε ότι δεν έχει πιστοποιημένα εργαστήρια και επανέλαβε ότι υπεύθυνο για την ποιότητα του αέρα είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Να μην τρομοκρατούν τον κόσμο»
«Εμείς με το Πανεπιστήμιο συνεργαζόμαστε και μάλιστα θα τους δώσουμε και το σχεδιασμό για το νέο . Βοηθάμε τα παιδιά με το Κένταυρος. Βάζουμε 1,5 εκ. € για να παίρνουν ερευνητικά προγράμματα οι καθηγητές και να βοηθούν φοιτητές. Τους αναβαθμίζουμε τα κτίρια πάνω από 70 δώσαμε στο Π.Θ.
Και έχουν θράσος να βγαίνουν να λένε διάφορα. Είναι υπόλογοι γιατί ο Βόλος τους τρέφει. Εδώ αναδείχθηκαν ως καθηγητές και οφείλουν σεβασμό στον κόσμο αυτό που έκανε αγώνες για να έλθει το στον Βόλο και τη Θεσσαλία. Και ήλθαν να γίνουν καθηγητές εδώ. Καταλαβαίνω τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ότι χρειάζονται κι άλλο εισόδημα, όλοι το χρειάζονται.
Αλλά να μην τρομοκρατούν τον κόσμο. Αν υπάρχει πρόβλημα να έλθουν να μας το πουν και να προτείνουν λύσεις. Εμείς συνεργαζόμαστε, άλλοι περιχαρακώνονται για λόγους που γνωρίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας πως η πρόσφατη ημερίδα για την αέρια ρύπανση που πραγματοποιήθηκε στο δεν συνέβαλε θετικά σε κάτι και μιλώντας για την απουσία της Περιφέρειας είπε ότι βρισκόταν στην Αθήνα για συνέντευξη στην ΕΡΤ που είχε προγραμματιστεί καιρό πριν και τόνισε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας, που είναι το εργαλείο πολλές φορές αντιμετώπισης προβλημάτων, σε ανάλογες εκδηλώσεις είναι προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος αι όχι για εντύπωση, ταμπέλα και ετικέτα

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το υπουργείο κορόιδεψε την Περιφέρεια, δεσμεύτηκε για δύο σταθμούς μέτρησης, ενώ δεν έδινε την στην Περιφέρεια να προμηθευτεί σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, ενώ κατήγγειλε ότι στο Βόλο έφερε σταθμό μέτρησης από τα Οινόφυτα, τοποθετήθηκε σε Δημοτικό Σχολείο στην οδό Γαλλίας, ενώ το υπουργείο έχει τα κλειδιά και η Περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει ούτε επισκευή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση