Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Υποστήριξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας επιχειρήσεων του αγροκτηνοτροφικού τομέα
Υποστήριξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας επιχειρήσεων του αγροκτηνοτροφικού τομέα

Υποστήριξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας επιχειρήσεων του αγροκτηνοτροφικού τομέα

Στο  Διεθνές Συνέδριο του Έργου AGRO-START, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Bitola της στις 20/11/2014 θα συμμετέχει το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ/ΕΚΕΤΑ)  .

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν 120 υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις του αγροκτηνοτροφικού τομέα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αγρότες, επιμελητήρια,  κρατικοί εκπρόσωποι, ΜΚΟ, σύμβουλοι, εμπορικές ενώσεις, σύνδεσμοι εργαζομένων και άλλοι σχετικοί φορείς.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Αγροτών της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου AGRO-START. Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΙΕΤΕΘ για το έργο AGRO-START είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κος Κωνσταντίνος Κίττας.

Στο Συνέδριο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για να του έργου AGRO-START στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε επιχειρήσεις του αγροκτηνοτροφικού τομέα. Θα παρουσιαστούν από τους εταίρους του έργου τα βασικά εργαλεία που παρήχθησαν από το έργο, όπως το Πρωτόκολλο Υπηρεσιών, ο Οδηγός Καλών Πρακτικών, ο Οδηγός Αυτοδιάγνωσης, η Διακρατική Βάση Δεδομένων, η Εικονική Έκθεση ΝΑ Ευρώπης κλπ.

Το έργο «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη των ΜΜΕ στην κτηνοτροφία και στο τομέα των οπωροκηπευτικών AGRO – START” χρηματοδοτείται από την στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe Transnational Cooperation Programme) και έχει διάρκεια δύο έτη από 01/12/2012 έως 31/12/2014.

Το Έργο AGRO-START υλοποιείται σε επτά χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία​​, ΠΓΔΜ, Αλβανία) από 12 . Ο γενικός στόχος του έργου είναι να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ, να προωθήσει και να διευκολύνει μια καινοτόμο επιχειρηματικότητα δίνοντας απάντηση στην ανάγκη υπηρεσιών υποστήριξης για τις ΜμΕ στο τομέα των οπωροκηπευτικών και της κτηνοτροφίας, με μια ολοκληρωμένη διακρατική προσέγγιση.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση