Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για το φράγμα της Μεσοχώρας
Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ  για το φράγμα της Μεσοχώρας

Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για το φράγμα της Μεσοχώρας

Τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κρίνοντας ότι «το Υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο είναι συμβατό με τον Εθνικό και Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό», χαιρετίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας .

Ο περιφερειάρχης που συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή του ΚΕΣΥΧΩΘΑ που συγκάλεσε ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος  Ευθ. Μπακογιάννης, επανέλαβε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων του Αχελώου που για τη αποτελεί πηγή ζωής, προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης και ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και παρουσίασε βίντεο με την πορεία των ημιτελών έργων του Αχελώου.

«Η θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του φράγματος της Μεσοχώρας, αφού δίνει στη ΔΕΗ τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έκδοση νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την άμεση αντίδραση μετά τη συνάντηση που είχαμε στο Μέγαρο Μαξίμου για το . Με τη βούληση του πρωθυπουργού, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και όλα τα αρμόδια Υπουργεία, προχωράμε συντεταγμένα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας, η λειτουργία του οποίου φέρνει απτά και μετρήσιμα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που διαχέονται στους πολλούς. Απαιτείται ταχύτατη υλοποίηση και όλων των άλλων απαραίτητων αλλαγών, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο που τελεί τόσα χρόνια υπό ομηρία» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

  • Με τραύμα στο κεφάλι 24χρονος #δικυκλιστής στο ΑΓΝΒ #δικυκλιστής - https://t.co/kdxdCFg9yp -

"Αλιεύοντας" την είδηση