Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για το φράγμα της Μεσοχώρας
Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ  για το φράγμα της Μεσοχώρας

Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για το φράγμα της Μεσοχώρας

Τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κρίνοντας ότι «το Υδροηλεκτρικό Έργο της Μεσοχς στον ποταμό Αχελώο είναι συμβατό με τον Εθνικό και Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό», χαιρετίζει ο περιφερειάρχης ς Κώστας Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης που συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνεδρίαση του ΧΩΘΑ που συγκάλεσε ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος  Ευθ. Μπακογιάννης, επανέλαβε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων του Αχελώου που για τη αποτελεί πηγή ζωής, προϋπόθεση βιώσιμης ς και ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και παρουσίασε βίντεο με την των ημιτελών έργων του Αχελώου.

«Η θετική γνωμοδότηση του ΧΩΘΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του φράγματος της Μεσοχς, αφού δίνει στη ΔΕΗ τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έκδοση νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την άμεση αντίδραση μετά τη που είχαμε στο Μέγαρο Μαξίμου για το έργο. Με τη βούληση του πρωθυπουργού, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και όλα τα αρμόδια Υπουργεία, προχωράμε συντεταγμένα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του φράγματος της ς, η λειτουργία του οποίου φέρνει απτά και μετρήσιμα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που διαχέονται στους πολλούς. Απαιτείται ταχύτατη υλοποίηση και όλων των άλλων απαραίτητων αλλαγών, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο που τελεί τόσα χρόνια υπό ομηρία» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση