Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για το φράγμα της Μεσοχώρας
Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ  για το φράγμα της Μεσοχώρας

Ικανοποίηση Αγοραστού για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για το φράγμα της Μεσοχώρας

Τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κρίνοντας ότι «το Υδροηλεκτρικό Έργο της Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο είναι συμβατό με τον Εθνικό και Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό», χαιρετίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης που συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνεδρίαση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ που συγκάλεσε ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος  Ευθ. Μπακογιάννης, επανέλαβε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων του Αχελώου που για τη αποτελεί πηγή ζωής, προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης και ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και παρουσίασε βίντεο με την των ημιτελών έργων του Αχελώου.

«Η θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του φράγματος της Μεσοχώρας, αφού δίνει στη τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έκδοση νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την άμεση αντίδραση μετά τη συνάντηση που είχαμε στο Μέγαρο για το έργο. Με τη βούληση του πρωθυπουργού, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και όλα τα αρμόδια Υπουργεία, προχωράμε συντεταγμένα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας, η λειτουργία του οποίου φέρνει απτά και μετρήσιμα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που διαχέονται στους πολλούς. Απαιτείται ταχύτατη υλοποίηση και όλων των άλλων απαραίτητων αλλαγών, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο που τελεί τόσα χρόνια υπό ομηρία» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 14.000 ευρώ, 8.000 ευρώ και 3.000 ευρώ επιδοτούνται οι #σεισμόπληκτοι της Θεσσαλίας - https://t.co/GDxqPn93hF… -

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικόςκόμβος - https://t.co/5gd5GSJStZ -

  • Άγιο είχε 27χρονος #μοτοποδηλάτης στην οδό Λαρίσης #μοτοποδηλάτης - https://t.co/tpkd4qofKg -

"Αλιεύοντας" την είδηση