Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης Ferien
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση  της Βιέννης Ferien

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης Ferien

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσσαλίας από την διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης στην Αυστρία (Ferien-Messe 2016), που διήρκησε από τις 14–έως τις 17 Ιανουαρίου 2016, στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η Ferien, μια από τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις και η μεγαλύτερη στην Κεντρική Ευρώπη, προσελκύει ετησίως 150.000 επισκέπτες και αποτελεί βαρόμετρο, δίνοντας στίγμα και τάσεις για την πορεία της νέας τουριστικής χρονιάς.

Συνολικά προβλήθηκαν περί τους 700 εκθέτες από 70 χώρες παρουσιάζοντας πλήθος προσφορών για διακοπές, καθώς επίσης και κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η Ελλάδα, διαφένεται ότι αποτελεί από τους πιο δημοφιλής προορισμούς των Αυστριακών για την φετινή χρονιά παρουσιάζοντας πρωτιά σε κρατήσεις.

Η βρίσκεται και αυτή μέσα στις τουριστικές προτιμήσεις των Αυστριακών, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από πλευράς Αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές συνς κατά τη φετινή χρονιά.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς φορείς, επαγγελματίες και εταιρείες του κλάδου, ενώ προγραμματίζονται, σε συν με τον ΕΟΤ, από κοινού δράσεις προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα από την Αυστρία προς τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Gallup για λογαριασμό της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας Verkehrsbüro–Ruefa, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης από την Διευθύνουσα κα. Helga Freund η επιθυμία των ερωτηθέντων, για την πραγματοποίηση διακοπών στην Ελλάδα, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ανέρχεται σε 90%, ενώ ποσοστό πάνω από 46% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διακοπές περισσότερο από μια φορά τον χρόνο.

Αυξητική τάση παρουσιάζεται στα πόλεων (44%), ενώ σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, , Ελλάδα και Ιταλία, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για το 2016. Η διάρκεια εξαρτάται από το είδος των διακοπών, καθώς η παραμονή για διακοπές στη θάλασσα είναι από 4 έως 7 ημέρες, ενώ για τα πόλεων (city trips) και Wellness, ο χρόνος παραμονής φθάνει στις 3 ημέρες.

Σημαντικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι ότι το διαδίκτυο και τα τουριστικά Γραφεία αποτελούν τις κύριες πηγές ενημέρωσης ως προς την επιλογή του τουριστικού προορισμού, ενώ η ασφάλεια και κάποιοι άλλοι παράγοντες όπως οι αεροπορικές συνδέσεις, η κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, επηρεάζουν σημαντικά την τελική επιλογή προορισμού.

Την θεσσαλική συμμετοχή και στη φετινή Έκθεση πλαισίωναν εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου-Πηλίου, ο Δήμος Σκιάθου, επιχειρηματίες και τουριστικοί φορείς της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης γινόταν καθημερινά παρουσιάσεις των ελληνικών προορισμών (μέσω πολυμέσων), στον χώρο δε του ελληνικού περιπτέρου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις οινογνωσίας (wine tasting) και γευσιγνωσίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν παράγοντες, φορείς του τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες από πολλές χώρες καθώς και πλήθος κόσμου. Την εκπροσώπησαν η δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ελένη Κατσαρού και το στέλεχος της Π.Ε. ς και Σποράδων Παπαθεοδώρου Ευαγγελία, που παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΒΙΕΝΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΒΙΕΝΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (3)

"Αλιεύοντας" την είδηση