Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης Ferien
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση  της Βιέννης Ferien

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης Ferien

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Θεσσαλίας από την διεθνή της Βιέννης στην Αυστρία (Ferien-Messe ), που διήρκησε από τις 14–έως τις 17 Ιανουαρίου , στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η Ferien, μια από τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις και η μεγαλύτερη στην Κεντρική Ευρώπη, προσελκύει ετησίως 150.000 επισκέπτες και αποτελεί βαρόμετρο, δίνοντας στίγμα και τάσεις για την της νέας τουριστικής χρονιάς.

Συνολικά προβλήθηκαν περί τους 700 εκθέτες από 70 χώρες παρουσιάζοντας πλήθος προσφορών για , καθώς επίσης και κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η Ελλάδα, διαφένεται ότι αποτελεί από τους πιο δημοφιλής προορισμούς των Αυστριακών για την φετινή χρονιά παρουσιάζοντας πρωτιά σε κρατήσεις.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται και αυτή μέσα στις τουριστικές προτιμήσεις των Αυστριακών, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από πλευράς Αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές συνεργασίας κατά τη φετινή χρονιά.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή της Βιέννης, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς φορείς, επαγγελματίες και εταιρείες του κλάδου, ενώ προγραμματίζονται, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, από κοινού δράσεις προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα από την Αυστρία προς τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με που διενήργησε το Ινστιτούτο Gallup για λογαριασμό της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας Verkehrsbüro–Ruefa, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης από την Διευθύνουσα κα. Helga Freund η επιθυμία των ερωτηθέντων, για την πραγματοποίηση διακοπών στην Ελλάδα, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ανέρχεται σε 90%, ενώ ποσοστό πάνω από 46% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περισσότερο από μια φορά τον χρόνο.

Αυξητική τάση παρουσιάζεται στα ταξίδια πόλεων (44%), ενώ σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για το . Η διάρκεια εξαρτάται από το είδος των διακοπών, καθώς η παραμονή για διακοπές στη θάλασσα είναι από 4 έως 7 ημέρες, ενώ για τα ταξίδια πόλεων (city trips) και Wellness, ο χρόνος παραμονής φθάνει στις 3 ημέρες.

Σημαντικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι ότι το διαδίκτυο και τα τουριστικά Γραφεία αποτελούν τις κύριες πηγές ενημέρωσης ως προς την του τουριστικού προορισμού, ενώ η ασφάλεια και κάποιοι άλλοι παράγοντες όπως οι αεροπορικές , η πολιτική κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, επηρεάζουν σημαντικά την τελική προορισμού.

Την θεσσαλική συμμετοχή και παρουσίαση στη φετινή Έκθεση πλαισίωναν εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου-Πηλίου, ο Δήμος Σκιάθου, επιχειρηματίες και τουριστικοί φορείς της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης γινόταν καθημερινά παρουσιάσεις των ελληνικών προορισμών (μέσω πολυμέσων), στον χώρο δε του ελληνικού περιπτέρου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις οινογνωσίας (wine tasting) και γευσιγνωσίας.

Το της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν παράγοντες, φορείς του τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες από πολλές χώρες καθώς και πλήθος κόσμου. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ελένη Κατσαρού και το στέλεχος της Π.Ε. και Σποράδων Παπαθεοδώρου Ευαγγελία, που παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΒΙΕΝΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΒΙΕΝΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (3)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση