Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον γαστρονομικό τουρισμό
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον γαστρονομικό τουρισμό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον γαστρονομικό τουρισμό

Η ς θα συμμετέχει ενεργά στην Έκθεση Πολιτισμού – Τουρισμού –Γαστρονομίας και Οίνου η οποία θα διεξαχθεί στο Ζάππειο στις 19-21 Οκτωβρίου 2018 , παράλληλα με το 16ο διεθνές «Η Ευρώπη των γεύσεων ».

Η Έκθεση στοχεύει στην διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση.

Αναμένεται η συμμετοχή άνω των 100 φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων και παραγωγικών επιχειρήσεων, και προσκαλούνται να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τουριστικά χαρακτηριστικά τους Ελληνικές Περιφέρειες και Δήμοι, καθώς και τοπικές επιχειρήσεις.

Πολλοί από τους συνέδρους βρέθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα στη χώρα μας , ώστε να τη γνωρίσουν και να γευτούν τοπικές γεύσεις.

Μέσω των διοργανωτών του συνεδρίου και της ς ς βρέθηκαν στα Μετέωρα για να δουν τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής και να γευτούν μοναδικές θεσσαλικές γεύσεις.
Η αποστολή αποτελούνταν μια ομάδα επαγγελματιών εστίασης, αρχιμάγειρες και οινολόγους από Ισπανία, Πορτογαλία και Μακάου, τον Νικόλαο Μουζάκη πρόεδρο του Junior τμήματος του ACROPOLIS Chef Club of Attica και την πρέσβη του Λιβάνου Dona Barakat με το επιτελείο της.

Η παρουσία της πρέσβειρας σηματοδοτεί την έναρξη διμερών σχέσεων στον τουρισμό.

Την αποστολή υποδέχθηκε και ξενάγησε στα Μετέωρα ο αντι Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στα Μετέωρα επισκέφθηκαν την Ρουσσάνου, φιλοξενήθηκαν σε οινοποιείο της περιοχής, όπου δοκίμασαν βραβευμένες ποικιλίες κρασιών και γεύτηκαν τοπικές θεσσαλικές συνταγές.

Ο κ. Μπουτίνας είχε μια παραγωγική συζήτηση με την πρέσβη του Λιβάνου κατά την οποία συμφωνήθηκε η έναρξη συζητήσεων για μια μορφή αμφίδρομης ς ανταλλαγής τουριστικών πακέτων μεταξύ Λιβάνου και Θεσσαλίας, αλλά και μεταξύ Μετεώρων και θρησκευτικών μνημείων περιοχών του Λιβάνου, όπως η κοιλάδα της Καντίσα.

Στο πέρας της συζήτησης η πρέσβης παρέδωσε ανοικτή πρόσκληση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστό για επίσκεψη στο Λίο και συνέχιση των συζητήσεων.

Ανανεώθηκε η συνάντηση τους για τις αρχές Δεκεμβρίου, όπου θα συμμετάσχουν οι δυο πλευρές στην Athens International Expo στην Αθήνα, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι ο Λίος.

"Αλιεύοντας" την είδηση