Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το έργο του ΚΕΘΕΑ με 2,2 εκατ. ευρώ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το έργο του ΚΕΘΕΑ με 2,2 εκατ. ευρώ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το έργο του ΚΕΘΕΑ με 2,2 εκατ. ευρώ

Δίχτυ πρόληψης και φροντίδας ενάντια στις εξαρτήσεις

Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με τον πρόεδρο του Χρήστο Λιάπη

Ο αγώνας κατά των εξαρτήσεων είναι εθνική και κοινωνική υπόθεση που ακουμπά στην ουσία της προσφοράς στον άνθρωπο, συμφώνησαν ο Κώστας Αγοραστός και ο ψυχίατρος Χρήστος Λιάπης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του , ενός θεσμού με προσφορά δεκαετιών στο πεδίο της απεξάρτησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη , ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο του ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τις εξαρτήσεις, η οποία όπως είπε «θα προσφέρει καινούργιους καρπούς αποτελεσματικότητας και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας οι οποίοι, μαζί με τις οικογένειές τους, δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα της απεξάρτησης».

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει το δίχτυ πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και φροντίδας» τόνισε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Με συνέργειες και σε συνεργασία με τους αρμόδιους και τους ειδικούς επιστήμονες, στεκόμαστε με σεβασμό στο κοινωνικό φαινόμενο των εξαρτήσεων, που οξύνθηκε τα χρόνια της κρίσης. Και αγγίζει όλο και περισσότερες οικογένειες, λόγω των «νέου τύπου» εξαρτήσεων που εμφανίζονται σε έφηβους και νέους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και επενδύει σε νέες δομές, δράσεις και προγράμματα που δίνουν τη δύναμη στους ανθρώπους να ξεφύγουν από τις εξαρτήσεις και να επιστρέψουν στη ζωή, την παραγωγή και τη δημιουργία».

2,2 εκατ. για το ΚΕΘΕΑ

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το του ΚΕΘΕΑ χρηματοδοτώντας τις εξής δομές και δράσεις:

-Επιχορήγηση ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης , προϋπολογισμού 203.136

-Πολυδύναμο Κέντρο με έδρα τη Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ 220.620 ευρώ

-Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ, προϋπολογισμού 213.120. ευρώ

-Νέο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, στο Βόλο, προϋπολογισμού 970.000 ευρώ

-Καθώς και προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα με δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, σε υπάρχον κτήριο, κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου για τη δραστηριότητα του ξυλουργικού εργαστηρίου και κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση