Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρούσα στην ειδική ενημέρωση για το «RescEU»
Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας παρούσα στην ειδική ενημέρωση για το «RescEU»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρούσα στην ειδική ενημέρωση για το «RescEU»

Το φιλόδοξο σχέδιο της Ε.Ε. για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συλλογικής αντιμετώπισης στις και την των πολιτών σε περίπτωση ανάγκης

Σε ειδική θεματική αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις , με θέμα τις δράσεις για την Πολιτική Προστασία συμμετείχε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Κατά τη διάρκεια της ς ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Επίτροπο κ. Στυλιανίδη αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιτροπής για τον σχεδιασμό του προγράμματος RescEU, στο πλαίσιο του οποίου η Πολιτική Προστασία αντιμετωπίζεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο με άμεση ενίσχυση των εθνικών ικανοτήτων, με στήριξη της πρόληψης και ετοιμότητας σε εθνικό επίπεδο, με τη δικτύου γνώσεων για την πολιτική και με τη σύνδεσή της με άλλες πολιτικές της Ε.Ε.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ένωσης (ERCC) αλλά και να συναντηθεί με τον ενικό Διευθυντή του European Solidarity Found Johannes Wachter (φωτό) ο οποίος τον ενημέρωσε για το πλέγμα δράσεων του υ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση