Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Η  αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι πράξη ανθρωπισμού αλλά πράξη απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης
Η  αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι πράξη ανθρωπισμού αλλά πράξη απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης

Η  αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι πράξη ανθρωπισμού αλλά πράξη απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης

Τόνισε ο  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλες 

Παρέμβαση και για το μεταναστευτικό ενώπιον του Ευρωπαίου Επιτρόπου απασχόλησης και κοινωνικών δικαιωμάτων Nicolas Schmit

 

 «H αντιμετώπιση της ς δεν είναι μια πράξη ανθρωπισμού, αλλά μια πράξη δικαιοσύνης» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από τις Βρυξέλες, στην παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών.

«Η δεν είναι κάτι που δημιούργησε η  . Προκλήθηκε από τον άνθρωπο και μπορεί να ξεπεραστεί και να εξαλειφθεί  μόνο από ενέργειες ανθρώπων» πρόσθεσε  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, απευθυνόμενος στον  Nicolas Schmit,  τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη.  «Το της Ευρώπης κρίνεται από τις , αλλά και τις ικανοποιητικές αμοιβές, ώστε να μπορούν να ζουν οι άνθρωποι αξιοπρεπώς και να μην αναζητούν άλλους τρόπους» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Ο  Κώστας Αγοραστός στην παρέμβασή του  αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα  του μεταναστευτικού  –προσφυγικού, επισημαίνοντας ότι «η σηκώνει   δυσανάλογο βάρος και επιτελεί μεγάλο ανθρωπιστικό έργο για όλη την Ευρώπη. Γι' αυτό» τόνισε, «χρειάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με πρόσθετους οικονομικούς πόρους, στο οποίο να φαίνεται έμπρακτα η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την . Είναι ανάγκη να αποφευχθεί ο αναδυόμενος κίνδυνος του  overdose στην ελληνική κοινωνία και ο κίνδυνος κοινωνικού μεταναστευτικού αυτοματισμού. Γιατί υπάρχουν και Ελληνίδες  που έχουν κάνει διαδρομή ζωής, έχουν πληρώσει φόρους, έκτακτες εισφορές, , ασφαλιστικές υποχρεώσεις και σήμερα βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλοι αυτοί πρέπει να βοηθηθούν από την  Ευρώπη. Χρειάζονται παρεμβάσεις και λύσεις τώρα. Η κοινωνική συνοχή, κρίνεται από τη σωστή διαχείριση της κρίσης και τις άμεσες ενέργειες της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

"Αλιεύοντας" την είδηση