Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / H Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop & 6η Oenos
H Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop & 6η Oenos

H Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop & 6η Oenos

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα άκρως «εξαγωγικό» και απόλυτα επαγγελματικό η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop & 6η Oenos από 3 – 6 Μαρτίου , που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο της Π.Θ. ανάμεσα σε 700 και πλέον εκθέτες του εσωτερικού φιλοξένησε άριστα Θεσσαλικά κρασιά, μεταξύ των οποίων με Διεθνή Βραβεία και Αναγνώριση, που παρουσίασαν οι ίδιοι οι με φυσική παρουσία.

Ακόμη στο περίπτερο έδωσαν το παρών το Ούζο και το Τσίπουρο δύο ποτά «Ελληνικά» γεμάτα φιλοσοφία και παράδοση, που συνδέονται άρρηκτα με τον τρόπο ζωής, φιλοξενίας και διασκέδασης των Ελλήνων.

Πλήθος κόσμου από νέους, , καθηγητές πανεπιστημίων αλλά κυρίως επιχειρηματίες από το εσωτερικό, την , Αγγλία, Ιταλία & Ρωσία επισκέφτηκαν το περίπτερο και χρησιμοποιώντας την γοητευτική διαδικασία της γευσιγνωσίας απόλαυσαν κρασιά με πλούτο αρωμάτων και γεύσεων αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της Θεσσαλικής γης, ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλούσιες διαδραστικές και πρωτοποριακές εκδηλώσεις της ΔΕΤΡΟΠ.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, βουλευτής Θεσσαλονίκης του Δημήτρης Μάρδας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , συνοδευόμενος από την αντιπερειφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου & τον αντιπερειφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Θεοφάνη Παπά, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου Αγησίαλος Ραψανιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος της δρ. Κυριάκος Ποζιρκίδης συνοδευόμενος από στελέχη της , ο γενικός διευθυντής των «Πόλεων του κρασιού» από την Σιένα Ιταλίας Paolo Benvanuti συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Δικτύου Οινοποιών Θεσσαλίας Θοδωρή Σδρούλια, οι καθηγητές της Γεωπονικής Θεσσαλονίκης Ηλίας Ελευθεροχωρινός και ΤΕΙ Λάρισας Δημήτρης Πετέρας, Θεσσαλοί και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των οίνων και ποτών.

Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν ο Οινοποιητικός Συν/σμός Τυρνάβου, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συν/σμός Νέας Αγχιάλου, τα Οινοποιεία Ραψάνης «Χρυσοχόου» , τα οινοποιεία Τσίνας Βασίλειος & ΣΙΑ Ο.Ε, τα οινοποιεία Ελασσόνας . Λόλας – . Φτίκας και τα οινοποιεία Φαλάνης Δ. Αλατά.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπεύθυνος για την συμμετοχή ήταν ο Διευθυντής της ΔΑΟ Νίκος Γαβριήλ και συμμετείχαν η Διευθύντρια Διά Βίου Μάθησης, Εμπορείου & Τουρισμού Ελένη Κατσαρού και η γεωπόνος της ΔΑΟΚ Λάρισας Αθηνά Μαλάκου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση