Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Γοητεύεται από τις ομορφιές της Θεσσαλίας το National Geographic Traveller της Ρουμανίας
Γοητεύεται από τις ομορφιές της Θεσσαλίας το National Geographic Traveller της Ρουμανίας

Γοητεύεται από τις ομορφιές της Θεσσαλίας το National Geographic Traveller της Ρουμανίας

Η ηγετική συντακτική ομάδα του National Geographic Traveller, του δημοφιλέστερου ταξιδιωτικού περιοδικού της ς φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε για πέντε ημέρες σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο εκτενούς αφιερώματος που θα δημοσιεύσει το έγκριτο περιοδικό για την προβολή του φυσικού, ιστορικού και γαστρονομικού πλούτου και των τουριστικών προορισμών της περιοχής.

Ήταν το πρώτο media trip -ταξίδι εξοικείωσης που οργανώθηκε στη Θεσσαλία με την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεννόηση και συν του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και με τη συμβολή του διευθυντή ΕΟΤ ς Γιώργου Σταφυλάκη.

« Η στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής διοργάνωσε το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης με ξέ δημοσιογράφους» ανέφερε ο κ. Μπουτίνας «και θα ακολουθήσουν και άλλα μέχρι το τέλος της χρονιάς, στοχευμένα σε αγορές και κατηγορίες τουρισμού που θέλουμε να προσελκύσουμε. Επενδύουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό, με συγκεκριμένο προβολής και ανάδειξης προορισμών σε όλη τη Θεσσαλία».

Το περιοδικό National Geographic Traveler πρόκειται να αφιερώσει κεντρικό άρθρο στη Θεσσαλία στα δυο επόμενα τεύχη του και άρθρο στον διαδικτυακό του τόπο, ενώ καθημερινές ήταν οι αναρτήσεις στα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο αρχισυντάκτης Catalin Gruiea και ο κορυφαίος φωτογράφος του περιοδικού Costas Dumitrescu ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη Θεσσαλία από τα Μετέωρα, όπου τους υποδέχθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας.

Γνώρισαν την περιοχή, συναντήθηκαν με ειδικούς επαγγελματίες του φωτογραφικού και του ποδηλατικού τουρισμού και είχαν μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης με e- bikes μέσα στο πέτρινο δάσος.

Αναχώρησαν για τη Λάρισα, όπου ξεναγήθηκαν στην πόλη και στα μουσεία της, περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο και γεύτηκαν την τοπική κουζίνα.

Την επόμενη ημέρα αναχώρησαν για τα παράλια της Λάρισας, γνώρισαν τα χωριά του Κισσάβου, έκαναν βαρκάδα στο Δέλτα του Πηνειού, περιηγήθηκαν στον υδροβιότοπο, επισκέφτηκαν την παραλία του Στομίου, τα παράλια της Αγιάς, τα ιαματικά λουτρά στο Κόκκινο ερό, τις πηγές και τις βάθρες και τον μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη της Καλυψούς.

Από το λιμάνι του Αγιοκάμπου απέπλευσαν για το Πήλιο σε ένα θαλάσσιο ταξίδι μέσα από σπηλιές μέχρι την Νταμούχαρη.

Περιηγήθηκαν στο των Κενταύρων για τρεις ημέρες, ξεναγήθηκαν σε σημαντικά αξιοθέατα της χερσαίας Μαγνησίας μαθαίνοντας για την του τόπου, γνώρισαν τα προϊόντα και τη γαστρονομία της περιοχής, απόλαυσαν τη φύση κάνοντας βόλτα με άλογα, προσφορά του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση