Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Γοητεύεται από τις ομορφιές της Θεσσαλίας το National Geographic Traveller της Ρουμανίας
Γοητεύεται από τις ομορφιές της Θεσσαλίας το National Geographic Traveller της Ρουμανίας

Γοητεύεται από τις ομορφιές της Θεσσαλίας το National Geographic Traveller της Ρουμανίας

Η ηγετική συντακτική ομάδα του National Geographic Traveller, του δημοφιλέστερου ταξιδιωτικού περιοδικού της Ρουμανίας φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε για πέντε ημέρες σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο εκτενούς αφιερώματος που θα δημοσιεύσει το έγκριτο περιοδικό για την προβολή του φυσικού, ιστορικού και γαστρονομικού πλούτου και των τουριστικών προορισμών της περιοχής.

Ήταν το πρώτο media trip -ταξίδι εξοικείωσης που οργανώθηκε στη Θεσσαλία με την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεννόηση και συνεργασία του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και με τη συμβολή του διευθυντή ΕΟΤ Ρουμανίας Γιώργου Σταφυλάκη.

« Η στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής διοργάνωσε το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης με ξένους δημοσιογράφους» ανέφερε ο κ. Μπουτίνας «και θα ακολουθήσουν και άλλα μέχρι το τέλος της χρονιάς, στοχευμένα σε αγορές και κατηγορίες τουρισμού που θέλουμε να προσελκύσουμε. Επενδύουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό, με συγκεκριμένο σχέδιο προβολής και ανάδειξης προορισμών σε όλη τη Θεσσαλία».

Το περιοδικό National Geographic Traveler πρόκειται να αφιερώσει κεντρικό στη Θεσσαλία στα δυο επόμενα τεύχη του και στον διαδικτυακό του τόπο, ενώ καθημερινές ήταν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο αρχισυντάκτης Catalin Gruiea και ο κορυφαίος φωτογράφος του περιοδικού Costas Dumitrescu ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη Θεσσαλία από τα , όπου τους υποδέχθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας.

Γνώρισαν την περιοχή, συναντήθηκαν με ειδικούς επαγγελματίες του φωτογραφικού και του ποδηλατικού τουρισμού και είχαν μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης με e- bikes μέσα στο πέτρινο δάσος.

Αναχώρησαν για τη Λάρισα, όπου ξεναγήθηκαν στην πόλη και στα μουσεία της, περπάτησαν στο και γεύτηκαν την τοπική κουζίνα.

Την αναχώρησαν για τα παράλια της Λάρισας, γνώρισαν τα χωριά του Κισσάβου, έκαναν βαρκάδα στο Δέλτα του Πηνειού, περιηγήθηκαν στον υδροβιότοπο, επισκέφτηκαν την παραλία του Στομίου, τα παράλια της Αγιάς, τα ιαματικά λουτρά στο Κόκκινο Νερό, τις και τις βάθρες και τον μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη της Καλυψούς.

Από το λιμάνι του Αγιοκάμπου απέπλευσαν για το Πήλιο σε ένα θαλάσσιο ταξίδι μέσα από σπηλιές μέχρι την Νταμούχαρη.

Περιηγήθηκαν στο για τρεις ημέρες, ξεναγήθηκαν σε σημαντικά αξιοθέατα της χερσαίας Μαγνησίας μαθαίνοντας για την του τόπου, γνώρισαν τα προϊόντα και τη γαστρονομία της περιοχής, απόλαυσαν τη κάνοντας βόλτα με άλογα, προσφορά του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

  • Μουσική και Πολιτική: #Χατζιδάκις ο «απολιτίκ(;)» και ο αριστερός #Θεοδωράκης #Θεοδωράκης… - https://t.co/tGIfMuvQLF -

"Αλιεύοντας" την είδηση