Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Έργα 56 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Έργα 56 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έργα 56 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Θέσεις εργασίας και χρήμα στην είναι οι προκλήσεις  της μετά τον κορωναϊό εποχής»

Είκοσι νέα έργα αποκατάστασης μετά από θεομηνίες, συνολικού προϋπολογισμού 55,9 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ζημίες των μηνών Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019.

Με εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε δια περιφοράς, λόγω κορωναϊού, έδωσε την έγκριση προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να προχωρήσουν σε υλοποίηση:

– 8 έργα στην Π.Ε. Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 20,3 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε οδών, καθαρισμό ερεισμάτων, κατασκευή τεχνικών έργων, καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων στους Δήμους Κιλελέρ, Τεμπών, Ελασσόνας και Αγιάς.

-4 έργα στην Π.Ε. , συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε στο οδικό και υδρογραφικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. .

– 8 έργα στην Π.Ε. Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 30,6 εκατ. ευρώ. Αφορούν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμούς στην κοίτη του Πηνειού, στους παραπόταμούς του, σε ρέματα και χειμάρρους και σε αποκαταστάσεις στο των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας.

Σε του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Σε με τους αντιπεριφερειάρχες, του περιφερειακούς συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας εντάξαμε στο ΠΔΕ Θεσσαλίας είκοσι νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 56 εκατομμυρίων ευρώ. Η φύση μας δείχνει τον δρόμο της συνέχισης της ζωής.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, που ανάγονται σε μεγάλες και κυρίαρχες. Κάθε νέο έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση για την διευκόλυνση της καθημερινότητας. Με συνεργασίες και συνέργειες αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και προχωράμε, με έργα χρήσιμα που φέρνουν θέσεις εργασίας και χρήμα στις τοπικές οικονομίες».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση