Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια Θεσσαλίας και Γραφείο Εθνικού Εισηγητή
Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια Θεσσαλίας και Γραφείο Εθνικού Εισηγητή

Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια Θεσσαλίας και Γραφείο Εθνικού Εισηγητή

  

Στον αγώνα για την καταπολέμηση του trafficking

Σύμφωνο συνεργασίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάληψη στοχευμένων δράσεων για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, υπογράφουν το επόμενο διάστημα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο εθνικός εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων,  Ηρακλής Μοσκώφ.

Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων συζητήθηκε στη διάρκεια διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του εθνικού εισηγητή Ηρακλή Μοσκώφ και των βουλευτών Μαγνησίας Ζέττας Μακρή και Λάρισας Στέλλας Μπίζιου.

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα κυρίως την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, με τζίρο 24 δισεκατομμυρίων τον χρόνο.

Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, εκ των οπίων οι 800.000, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η οικονομική κρίση και η πανδημία του -19 οδηγούν σε δραστική αύξηση των φαινόμενων ανθρώπινης εκμετάλλευσης» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η ενδοοικογενειακή βία την περίοδο των lockdown αναδεικνύεται σε σιωπηλή πανδημία. Σε μια δύσκολη περίοδο, στέλνουμε το μήνυμα: Είμαστε εδώ, έχουμε τα εργαλεία και μπορούμε να βοηθήσουμε. Χρειάζεται να αναλάβουμε καμπάνια ενημέρωσης, να εμπεδώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας, να βελτιώσουμε τη λειτουργία των δομών υποστήριξης. Απαιτείται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να καταρτίσουμε ατζέντα επικαιροποιημένων ενεργειών και συγκεκριμένο σχέδιο που να οδηγεί σε πράξεις.

Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στο πρόβλημα, το κατανοούμε και περνάμε από τα ευχολόγια στην πράξη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρατείνει μέχρι το τέλος του 2022 τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας 5 Δομών για την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Πρόκειται για 2 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και 3 Κέντρα Συμβουλευτικής και Υποστήριξης. Η χρηματοδότηση από το 2014-2020 καλύπτει τόσο τα λειτουργικά έξοδα όσο και το μισθολογικό κόστος του εξειδικευμένου προσωπικού που απασχολείται στις Δομές. Είμαστε παρόντες και συνεργαζόμαστε με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να εξαλείψουμε το φόβο και να ισχυροποιήσουμε την κοινωνική συνοχή» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση