Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού
Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού

Το Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας ενημέρωσε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η διοίκηση της Περιφέρειας σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου αφενός να περιοριστεί η εξάπλωσή της, αφετέρου να ενισχυθεί το εθνικό , να προστατευτούν οι πολίτες και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Ο Θεσσαλίας ενημέρωσε για τα 56.860 τεστ ανίχνευσης κορωναϊού που πραγματοποίησε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στη .

Ακόμη αναφέρθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας από το οποίο κατά τη χρονική περίοδο 05/08 έως 06/11 εκδόθηκαν 93 δελτία ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid-19 για τους Θεσσαλικούς νομούς.

Τα δελτία ανέφεραν τα συνολικά ημερήσια ανά Περιφερειακή Ενότητα τον φορέα εξέτασης καθώς και τις επιδημιολογικές των κρουσμάτων. Επιπρόσθετα ενημέρωνε τα κεντρικά του ΕΟΔΥ για 36 συρροές κρουσμάτων στην .

Οι συρροές αφορούσαν 19 Δομές Υγείας και Πρόνοιας τόσο δημόσιου όσο και ιδιωτικού χαρακτήρα,11 και βιομηχανίες Υγειονομικού ενδιαφέροντος,1 κλειστή δομή προσφύγων & μεταναστών, 2 οικισμούς Ρομά, 1 κοινωνική εκδήλωση,1 δημόσια υπηρεσία και 1 σωφρονιστικό κατάστημα.

Τέλος κατά τη χρονική περίοδο 13/11/2020-15/12/2020 εκδόθηκαν 31 δελτία ενημέρωσης για τις δράσεις Drive Through Testing στις περιοχές της Θεσσαλίας.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των άλλων μονάδων παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε όλη τη , ο κ. Αγοραστός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε 28 εκ. από το ΕΣΠΑ της Θεσσαλίας , για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για κλίνες  covid-19 στις ΜΕΘ, σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και για 450 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για δυο χρόνια. Προσωπικό που απασχολείται κυρίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού στα νοσοκομεία της περιοχής μας».

«Το ΕΣΥ απέδειξε ότι μόνο το δημόσιο μπορεί αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία αποτελεσματικά και ολιστικά. Το ΕΣΥ βγήκε «κερδισμένο» από τη συγκεκριμένη υγειονομική κρίση. Αυτό ανοίγει ένα δρόμο που λέει ενισχύστε το δημόσιο . Δημιουργεί θετικό κύμα συμπαράστασης για να εκσυγχρονιστεί και να εξοπλιστεί το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Όλοι αυτό ζητάμε και θα το ζητάμε συνεχώς» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

 «Η συνεργάστηκε και κινητοποίησε ένα μεγάλο δίκτυο δωρητών όπου όλο αυτό το διάστημα μας προμηθεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας με μηχανήματα. Βρέθηκε με δράσεις  δίπλα στους πολίτες αλλά και στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωναϊού στην πρώτη γραμμή. Πρωτοπορώντας σε εθνικό επίπεδο στήριξε τους ευάλωτους συμπολίτες μας παρέχοντας δωρεάν την εφαρμογή τηλεϊατρικής  doctor button, φέρνοντας το γιατρό σε κάθε σπίτι με βιντεοκλήσης. Ενώ τόσο πριν όσο και εν μέσω της πανδημίας ενίσχυσε τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό συνολικού προϋπολογισμού άνω των 90 εκατ. » πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ακολουθεί συγκεντρωτικός πίνακας των δράσεων Drive Through ανά Περιφερειακή ενότητα καθώς και συγκεντρωτικό αρχείο δράσεων των Θεσσαλικών Κ.ΟΜ.Υ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα θετικό κρούσμα στα rapid test στο Βελεστίνο - https://t.co/JyvbRTTU3w -

  • Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο… - https://t.co/lb2YE5WlAn -

  • Συνάντηση διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων- υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων - https://t.co/0UHd0guIrp -

"Αλιεύοντας" την είδηση