Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Εγγραφή νέων μελών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN)
Εγγραφή νέων μελών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN)

Εγγραφή νέων μελών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN)

Διευρυμένο με δύο νέα μέλη είναι το (ECTN). Η Δυρραχείου της Αλβανίας και ο Οργανισμός Τουρισμού του Κότορ του Μαυροβουνίου έχουν ήδη εγγραφεί ως μέλη στο δίκτυο.

Ο πρόεδρος του ECTN Κώστας δήλωσε πως στους άμεσους στόχους του για το δίκτυο είναι η Διεύρυνση του Δικτύου ECTN και η αναγνωρισιμότητα στα διεθνή ευρωπαϊκά forum, με στόχο τη διεκδίκηση περισσότερων προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ο οποίος και επιτεύχθηκε με την είσοδο των δύο μελών. Μετά από πρότασή του, ήδη δρομολογείται και η είσοδος επιπλέον δύο μελών με φορείς της Κροατίας και της Σερβίας.

Τα υπάρχοντα μέλη του δικτύου είναι εκτός από την ΕΚΠΟΛ της , οι: Midlands Ιρλανδίας, Vastra Gotaland Σουηδίας, Περιφέρεια Zeeland Ολλανδίας, το CADW Ουαλλίας, το Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, τo Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ρουμανίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πολιτισμού της Πάφου Κύπρου.

Το ECTN είναι το μοναδικό δίκτυο που φέρνει κοντά τον τουρισμό και τους της πολιτιστικής βιομηχανίας που εργάζονται σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, έτσι ώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες και πληροφόρηση, αλλά και καλές πρακτικές, ανέφερε ο πρόεδρός του Κώστας .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση