Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην κατάρτιση ειδικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης για εγκαταστάσεις που υπάγονται στην οδηγία SEVESO III προχωρά η με γνώμονα την των πολιτών. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε τη σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 60.000 που αφορά στην εκπόνηση των Ειδικών Σχεδίων Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ).

Συγκεκριμένα, τα σχέδια αφορούν σε μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται εξωτερικά από τον χώρο των εγκαταστάσεων μετά από την τεχνολογικών συμβάντων για την αντιμετώπιση τυχόν επιπτώσεων, σύμφωνα με τις μελέτες ασφαλείας και τα στοιχεία των εγκαταστάσεων.

«Υπογράψαμε σήμερα μια σημαντική σύμβαση που οδηγεί στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων και επιβεβλημένων σχεδίων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται » δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας .
«Συμβάλλουμε με αυτό τον ουσιαστικά στην του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπόνησης των Ειδικών ΣΑΤΑΜΕ αλλά και την έγκρισή τους από τη (ΓΓΠΠ).
Τα εγκεκριμένα σχέδια θα μπορούν να επανεξετάζονται και να επικαιροποιούνται με την πραγματοποίηση ασκήσεων στις εγκαταστάσεις όπου θα αποτυπώνονται, θα επισημαίνονται αδυναμίες, η αντιμετώπιση των οποίων θα συμβάλει στην ουσιαστική βελτίωσή τους» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο
Σκοπός του έργου είναι ο αποτελεσματικός σχεδιασμός αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης για κάθε βιομηχανική εγκατάσταση που διαχειρίζεται και ενισχύει την ετοιμότητα και ικανότητα των αρμόδιων αρχών για την άμεση και οργανωμένη επέμβαση όταν χρειαστεί.
Οι βιομηχανικές/μεταποιητικές εγκαταστάσεις που δραστηριοποιούνται στη είναι 13 και εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO IIΙ συνοπτικά κατατάσσονται σε μονάδες: ) υγραερίων, β) φυτοφαρμάκων, γ) υγρών καυσίμων και χημικών ουσιών και δ) διυλιστηρίων.
Τα αποτελέσματα του έργου θα χρησιμοποιηθούν τόσο από τις αρμόδιες αρχές (, , Πυροσβεστική, Αστυνομία, ∆ημοτικές Αρχές κ.λπ.), όσο και από τις ίδιες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του κινδύνου και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/B36k77kdFI -

  • Νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου - https://t.co/0TmwG2yYVX -

  • Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς από την «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/HzJCwlHcPn -

"Αλιεύοντας" την είδηση