Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Δυναμικό παρών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2016
Δυναμικό παρών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2016

Δυναμικό παρών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2016

Η Περιφέρει Θεσσλίας, στο πλαίσιο της προώθησης του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος, συμμετείχε στη 37η διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου “World Travel Market 2016”, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον Τουρισμό παγκοσμίως.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9Νοεμβρίου 2016, στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της , ως συνεκθέτης του ΕΟΤ. Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου, είναι καθαρά επαγγελματική (για συναντήσεις Β2Β) και δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Επαγγελματίες απ' όλους τους κλάδους του τουρισμού και από διάφορα μέρη του κόσμου, συναντήθηκαν με σκοπό να δικτυωθούν και ν' αποκτήσουν καλύτερες προσβάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με μεγάλους tour operator και παραχώρησε συνεντεύξεις τύπου σε πολλά μέσα ενημέρωσης, προωθώντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «στρατηγικός στόχος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι  η ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά της Αγγλίας και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε μεθοδικά, ώστε να κάνουμε γνωστές στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης, όλες  τις εναλλακτικές-ειδικές μορφές τουρισμού που υπάρχουν στη Θεσσαλία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία το οποίο θα εφαρμοστεί από το και το οποίο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις κρατήσεις  και τον τουρισμό γενικότερα. Παράλληλα παρά την αισιοδοξία και την αύξηση των προκρατήσεων που καταγράφεται από του Άγγλους tour operator ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την ανησυχία του για την της ισοτιμίας μεταξύ αγγλικής λίρας και που ίσως να αποθαρρύνει τους Βρετανούς στο να ταξιδέψουν εντός Ε.Ε

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με στελέχη του ΕΟΤ, δημοσιογράφους και του τουρισμού για την προώθηση όλων των μορφών τουρισμού, καθώς και την προβολή των θεσσαλικών προορισμών μέσω της διοργάνωσης φιλοξενιών.

Στο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πέραν των μελών της αποστολής, συμμετείχαν και που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από όλη τη Θεσσαλία, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δείχνοντας σημαντικό ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, που προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα στελέχη της Περιφέρειας διένειμαν στους ενδιαφερόμενους έντυπα και πληροφοριακό υλικό από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους ενημέρωναν για τον πολιτισμό της περιοχής, την πλούσια παράδοσή της και τους τουριστικούς της προορισμούς. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών εστιάστηκε, μεταξύ των άλλων, στις φυσικές ομορφιές της περιοχής, στις νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο ιαματικός, ο συνεδριακός κ.α., καθώς και στο μοναδικό φυσικό ανάγλυφο της περιοχής μας.

ekthesi-londino-3ekthesi-londino

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση