Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Δυναμικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κορυφαία παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο
Δυναμικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κορυφαία παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

Δυναμικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κορυφαία παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

Η ς συμμετείχε και στη φετινή World Travel Market 2018 που πραγματοποιήθηκε στο το διάστημα 5-7 Νοεμβρίου. Η έκθεση αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας παρέχοντας σε εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες ευκαιρίες για ποιοτικές επαφές και επαγγελματικές συμφωνίες.

Ειδικά στη φετινή διοργάνωση, για την αρτιότερη και πληρέστερη προβολή όλων των Θεσσαλικών προορισμών, η Περιφέρεια ς, συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τριπλό περίπτερο 21 τ.μ. δίνοντας έτσι βήμα στους πολυάριθμους Θεσσαλούς επαγγελματίες που συμμετείχαν στην αποστολή, διευκολύνοντάς τους στις επαγγελματικές τους συναντήσεις .

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους στους οποίους παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και τις δυνατότητες της περιοχής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του υ London Greek Radio «Τα , τα Μετέωρα, ο Όλυμπος, το Πήλιο, η Λάρισα και τα παράλια, η και τα χωριά των Αγράφων και συνολικά η Θεσσαλία ως τουριστικός προορισμός προσφέρει πλουσιοπάροχα όλα όσα θα μπορούσε να αναζητήσει ο επισκέπτης.

Η μοναδική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, οι σύγχρονες υποδομές και οι υψηλής ποιότητας προσφερόμενες υπηρεσίες, οι ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, αποτελούν αναμφίβολα στοιχεία προστιθέμενης αξίας που συντελούν στην καθιέρωση της Θεσσαλίας ως προορισμού εμπειριών για όλο το χρόνο».

Επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 Satellite αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα brands της Θεσσαλίας, στην κατά γενική ομολογία επιτυχημένη καμπάνια τουριστικής προβολής mythessaly που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ με τη σειρά του ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι σε quiz του σταθμού σχετικά με το πιο δημοφιλές μέρος στην Ελλάδα, η δημοφιλέστερη απάντηση ήταν τα Μετέωρα.

Επίσης, σε άριστο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας easyJet όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης των δρομολογίων Gatwick-Νέας Αγχιάλου την επόμενη τουριστική περίοδο όπως επίσης το ενδεχόμενο προσθήκης και νέου δρομολογίου που θα συνδέει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με έναν ακόμη προορισμό της Μ. ς.

Τέλος ο κ. Αγοραστός, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αγγλική πρωτεύουσα συναντήθηκε με το δήμαρχο Μerton (Wimbledon) του Λονδίνου Σ. Αλαμπρίτη και παρευρέθηκε στα εγκαίνια αθλητικού κέντρου της περιοχής (Modern Leisure Centre).

Το περίπτερο της Θεσσαλίας επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και άλλοι επίσημοι ενώ στην έκθεση συμμετείχαν επίσης ο Σποράδων Νικόλαος Πλωμαρίτης , τα υπηρεσιακά στελέχη της υπηρεσίας Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Παπαθεοδώρου και κ. Μεργιάς καθώς και αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με επικεφαλής τον πρόεδρο και δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση