Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Διπλή βράβευση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Best City Awards 2020
Διπλή βράβευση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Best City Awards 2020

Διπλή βράβευση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Best City Awards 2020

 

 Για τα «πράσινα» έργα  του οδοφωτισμού με  LED  και των ενεργειακών αναβαθμίσεων

Στο βάθρο των νικητών των Best City Awards 2020, του διαγωνιστικού  θεσμού που  για 4η συνεχή χρονιά επιβραβεύει την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις  και της χώρας, βρέθηκε και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με διπλή βράβευση στην κατηγορία  «Green City».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε  με:

 –GOLD -Χρυσό Βραβείο  για το «Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέα τύπου LED στο οδικό  δίκτυο» και

SILVER -Ασημένιο Βραβείο για το «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων»

«Με ενσυναίσθηση  στις επιθυμίες των ανθρώπων αλλά και  με σύμμαχο τη για την αντιμετώπιση της  κλιματικής κρίσης, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καινοτόμα  έργα με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προστιθέμενα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, η αξία των οποίων αναγνωρίζεται και βραβεύεται στην και την Ευρώπη» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που σχεδίασε, δημοπράτησε και ολοκλήρωσε  ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την αντικατάσταση του ενεργοβόρου φωτισμού σε όλο το αρμοδιότητάς της, με 7.900 νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Είναι ένα έργο που μειώνει κατά 79% την κατανάλωση ενέργειας αλλά και το κόστος συντήρησης γιατί η διάρκεια ζωής των φωτιστικών LED είναι μεγαλύτερη.  

Αλλάζουμε την εικόνα και τις συνθήκες ασφάλειας στο της Περιφέρειας. Μειώνουμε το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα κατά 10.800 τόνους CO2 ετησίως και  εξοικονομούμε σε 12 χρόνια  24 εκατομμύρια  ευρώ, τα οποία μπορούμε να επενδύσουμε σε άλλα χρήσιμα έργα.

Παράλληλα  σχεδιάσαμε και έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων 54  κτιρίων σε όλη τη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση 45,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Με τις μας, δεκάδες σχολικά συγκροτήματα κάθε βαθμίδας,  Νοσοκομεία, Επιμελητήρια, Δημαρχεία και άλλα δημόσια και δημοτικά κτίρια  εκσυγχρονίζονται  ως προς τη λειτουργία τους, καταναλώνουν  λιγότερη ενέργεια,   μειώνουν το αποτύπωμα του  άνθρακα και  γίνονται  πιο φιλικά για τους χρήστες. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του δημοσίου, αφού πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών  πόρων. Τόσο το έργο της  αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας  LED όσο και το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων στην Θεσσαλία,  έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias Communications, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής,   αναδεικνύουν  τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν τα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νεαρή Αυστριακή κατήγγειλε βιασμό από τέσσερα άτομα στη Σκιάθο #βιασμός - https://t.co/vNI2VlDIMn -

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

"Αλιεύοντας" την είδηση