Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Δημοπρατείται η προμήθεια και εγκατάσταση  έξι νέων Σταθμών Μέτρησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης
Δημοπρατείται η προμήθεια και εγκατάσταση  έξι νέων Σταθμών Μέτρησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Δημοπρατείται η προμήθεια και εγκατάσταση  έξι νέων Σταθμών Μέτρησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Την για τη δημοπράτηση του έργου «Ενίσχυση του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην Θεσσαλίας» έδωσε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού  1.025.108 και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020. Αφορά στην εγκατάσταση έξι νέων Σταθμών Μέτρησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στις τέσσερις της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα δύο  Μέτρησης θα εγκατασταθούν στον Βόλο, δύο στη Λάρισα,  ένας στα Τρίκαλα και ένας στην Καρδίτσα.

 

«Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο που αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας στην Θεσσαλίας» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το έργο αφορά την αγορά και εγκατάσταση 6 νέων σταθμών μέτρησης της ποιότητας του αέρα στις τέσσερις μεγάλες της Θεσσαλίας. Αξιοποιούμε όλα τα πιστοποιημένα, επιστημονικά εργαλεία και συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τα ελληνικά Πανεπιστήμια και με καταξιωμένους και έμπειρους ερευνητές.  Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και τα αποτελέσματα των μελετών να προέρχονται από πιστοποιημένες έρευνες και Εργαστήρια. Μόνο έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως αξιόπιστα εργαλεία πίεσης για τη διόρθωση και θεραπεία των όποιων προβλημάτων εντοπιστούν» προσθέτει ο .

Οι νέοι Μέτρησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση έξι νέων Σταθμών παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένης της τηλεμετάδοσης, καθώς επίσης στη συμπλήρωση και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του υφιστάμενου σταθμού παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Λάρισα και στην αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος τηλεμετάδοσής του.

Οι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα μετρούν και θα δίνουν αποτελέσματα για τις των ΑΣ10, ΑΣ2.5, NOx, SO2, CΟ, Ο3 και Βενζολίου.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα μεταφέρονται σε εξυπηρετητή (server) από τον οποίο θα γίνεται τόσο η συνεχής πληροφόρηση για τις μετρήσεις και η διάχυση της πληροφορίας στους χρήστες και στο κοινό, όσο και η έγκαιρη προειδοποίηση των εμπλεκομένων φορέων στην περίπτωση διαπίστωσης υπερβάσεων.

Οι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα ενταχθούν στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) το οποίο είναι αρμόδιο για την κάλυψη των αναγκών της χώρας αναφορικά με τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και ειδικότερα της Οδηγίας 2008/50/ΕΚ για την παρακολούθηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Με την εγκατάσταση των σταθμών οι πολίτες θα μπορούν καθημερινά να ενημερώνονται για τις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσω Διαδικτυακής Πύλης (web portal), η οποία θα συνδέεται με τον κεντρικό ιστότοπο της και θα εμφανίζει τις τελευταίες μετρήσεις του συστήματος καθώς και στατιστικά στοιχεία.

Επίσης, Δελτία Τύπου θα εκδίδονται στα τοπικά με συστάσεις για την ενημέρωση και προστασία του πληθυσμού στην περίπτωση υπερβάσεων των τιμών σε κάποιους ρύπους.

Τέλος, ηλεκτρονικές πινακίδες LED, μία σε κάθε πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ), θα προβάλλουν τις τιμές των πιο πρόσφατων μετρήσεων των αντίστοιχων σταθμών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση