Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Δημοπρατείται η προμήθεια  δύο νέων μεταλλικών συναρμολογούμενων γεφυρών Bailey
Δημοπρατείται η προμήθεια  δύο νέων μεταλλικών συναρμολογούμενων γεφυρών Bailey

Δημοπρατείται η προμήθεια  δύο νέων μεταλλικών συναρμολογούμενων γεφυρών Bailey

Με χρηματοδότηση 1,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια Μεταλλικών Συναρμολογούμενων Γεφυρών για την Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας». Το είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και αφορά στην προμήθεια δύο γεφυρών ξηρών ανοιγμάτων που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δικαιούχος του έργου είναι το Υπουργείο και Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

«Σε με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δημοπρατούμε ένα σημαντικό που συμβάλει στη  διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών όπως οι , καθώς και σ την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επιπρόσθετα, συμβάλλει σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και στην διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ”» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Οι γέφυρες

Κάθε γέφυρα έχει τα εξής βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

α. Αποτελεί το βασικό μέσο για τη γεφύρωση ξηρών ανοιγμάτων επί παντός εδάφους. Ενδείκνυται η χρήση της για ταχεία γεφύρωση οπουδήποτε απαιτηθεί για την επαναλειτουργία διακοπείσας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή δρομολογίων.

β. Η γέφυρα  αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αρθρωτά, προκειμένου να μπορεί να συναρμολογηθεί και αποσυναρμολογηθεί μόνο από προσωπικό, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZsgE4KlZ3Q -

  • Δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης - https://t.co/EPFSPRZeiQ… -

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση