Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Διάθεση καυσόξυλων σε ορεινούς και παραδασόβιους πληθυσμούς
Διάθεση καυσόξυλων σε ορεινούς και παραδασόβιους πληθυσμούς

Διάθεση καυσόξυλων σε ορεινούς και παραδασόβιους πληθυσμούς

Συμπληρωματικές πιστώσεις για την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  Θεσσαλίας –  Στερεάς ς 

 Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς ς  Νικόλαος επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα πολλά από τα ενεργά Δασονομεία των ορεινών περιοχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τα προτα των δασικών υπηρεσιών, αλλά πρωτίστως να συζητήσει, ενόψει και του χειμώνα, το φλέγον θέμα της αυξημένης ζήτησης σε καυσόξυλα για ατομικές ανάγκες στους κατοίκους των ορεινών περιοχών.

Σημειωτέον ότι στις ορεινές περιοχές και όπου υπάρχουν δημόσια δάση, κατόπιν εγκεκριμένων διαχειριστικών μελετών, δίνονται καυσόξυλα (χωρικά οξιάς και δρυός) για ατομικές ανάγκες με χαμηλό τίμημα στους συνταξιούχους του και στις ευπαθείς ομάδες και μόνο στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η ενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας μερίμνησε για το εν λόγω ζήτημα υποβάλλοντας στη ενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος  αιτήματα χορήγησης συμπληρωματικής πίστωσης – χρηματοδότησης για την κάλυψη των ανωτέρω  αναγκών.

Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε χορηγώντας συμπληρωματικές πιστώσεις,  με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για τη διάθεση καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες στους κατοίκους περιοχών αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ως εκ τούτου ικανοποιούνται τα αιτήματα των κατοίκων των ορεινών οικισμών για καυσόξυλα σύμφωνα βέβαια και με τις διαθέσιμες τητες καυσόξυλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση