Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για “Βιομηχανία -Στρατηγικοί Στόχοι Ανάπτυξης”
Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για “Βιομηχανία -Στρατηγικοί Στόχοι Ανάπτυξης”

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για “Βιομηχανία -Στρατηγικοί Στόχοι Ανάπτυξης”

Ο υποδέχθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις 16.00 μέχρι τις 17.00 τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση στο πλαίσιο της 2ης Διευρυμένης Συνεδρίασης του Δ.Σ. για το 2021, σε μία διαδικτυακή ενημερωτική με θέμα: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε μία άκρως εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου, που συμμετείχαν στην με τον υπουργό.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, η πρόεδρος του ΣΒΘΣΕ Ελένη Κολιοπούλου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας, στις χώρες της ευρωζώνης είναι ούτως ή άλλως άνισες άρα και η ταχύτητα επαναφοράς σε συνθήκες ανάκαμψης εκ των πραγμάτων θα είναι διαφοροποιημένη.

Πιστεύουμε όμως ότι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα υποστηρίξει την υλοποίηση του Σχεδίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, στη της επίλυσης των δομικών παθογενειών της ελληνικής οικονομίας.

Η Βιομηχανία, η μεταποίηση, οι παραγωγικές επιχειρήσεις:

  • Επιζητούν ένα σύγχρονο και ελκυστικό οικονομικό περιβάλλον λειτουργίας.

  • Υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των όρων λειτουργίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για μεταρρυθμίσεις.

  • Συμμετέχουν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου.

  • Επιδιώκουν τη διαμόρφωση συνθηκών για νέες σημαντικές επενδύσεις στον παραγωγικό τομέα.

  • Απέδειξαν τη δυνατότητά τους να στηρίξουν με επάρκεια το ΑΕΠ, την απασχόληση και τα δημόσια έσοδα.

  • Επιβεβαίωσαν τον εξισορροπητικό τους ρόλο στους κλυδωνισμούς της οικονομίας.

  • Διεκδικούν την διεύρυνση της παρουσία τους στην εσωτερική και στις διεθνείς αγορές.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι βιομηχανικές, μεταποιητικές επιχειρήσεις αποτελούν ένα δυναμικό τομέα, που κατεξοχήν συμβάλλει στη μεγέθυνση της οικονομίας. Παρέχει σταθερές δουλειές, δυνατότητες πολλαπλασιασμού των εισοδημάτων και των δημοσίων εσόδων.

Συνεπώς, αποτελεί ασφαλές στήριγμα για τη μείωση των επιπτώσεων της ύφεσης και την επίτευξη της ανάκαμψης, εφόσον εξασφαλιστεί ένα δυναμικό και φιλόδοξο πλαίσιο που θα ανοίξει το δρόμο και θα απομακρύνει τις αγκυλώσεις για ανάπτυξη επενδύσεων στην παραγωγή.»

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που δίνεται να ανοίξει ο διάλογος με έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της ανάπτυξης που είναι η μεταποίηση και η βιομηχανία, αναφέρθηκε διεξοδικά στη Στρατηγική του Υπουργείου για την ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής της Βιομηχανίας στο ΑΕΠ, ώστε την επόμενη τριετία να φτάσει το 12% με στόχο σε 10 χρόνια να έχει φτάσει το υψηλό στόχο του 15%.

Έκανε λόγο για τις προοπτικές που προσφέρει ο Αναπτυξιακός Νόμος, καθώς και για τη συντονισμένη και διαρκή προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο, για την απεμπλοκή από τη γραφειοκρατία που διέπει τόσο τις διαδικασίες ένταξης και υλοποίησης των επενδύσεων, όσο και τις αδειοδοτήσεις, με σκοπό να αναπτυχθεί η δυναμική που αποδεδειγμένα έχει επιδείξει η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η θωράκιση των θέσεων εργασίας αλλά και η επιτάχυνση της οικονομίας με το τέλος της πανδημίας.

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου για τη μεταβολή του παραγωγικού μοντέλου που θα επιτρέψει να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι.

Από την πλευρά των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου που συμμετείχαν, τέθηκαν υπόψιν του Υπουργού ζητήματα εφ’ όλης της ύλης που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, ενώ έγιναν επισημάνσεις προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός πιο λειτουργικού τρόπου αξιοποίησης των ευκαιριών που δίνει ο Αναπτυξιακός Νόμος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση