Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία «Μαρκατά»
Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία «Μαρκατά»

Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία «Μαρκατά»

Από το Μορφωτικό Ίδρυμα της

Σε τέσσερις Θεσσαλούς , απονεμήθηκαν χθες Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά», από το  Μορφωτικό Ίδρυμα της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων ς, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιδρύματος στη Λάρισα, από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και αντίστοιχα πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Δημήτρη Χορταργιά, τον αντιπρόεδρο Αχιλλέα Τραγούδα και τη γραμματέα Λένα Κισσάβου, σε μια λιτή τελετή όπου παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων φοιτητών.

Συγκεκριμένα φέτος τα βραβεία απονεμήθηκαν στους εξής:

  • Στην Ευγενία Παπαδημητρίου (Λάρισα), για την εισ της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού (Σειρά επιτυχίας 6η).
  • Στην Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου (), για την εισ της στη σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο ΕΚΠΑ.
  • Στον Ηλία Ζωγράφο (Τρίκαλα), για την εισαγωγή του στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Σειρά επιτυχίας 2ος)
  • Στη Σοφία –Ουρανία Μακρή (Βόλος), για την εισαγωγή της στο Τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο, σε τέσσερις αποφοίτους Λυκείου της Κεντρικής Ελλάδας, που πέτυχαν τη εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές της χώρας μας.

Τα βραβεία παραδόθηκαν στο πλαίσιο του  χρόνιου θεσμού, τον οποίο πιστά υλοποιεί κάθε χρόνο η δημοσιογραφική της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας και θεσπίστηκαν με το σκεπτικό να στηρίξει έμπρακτα τη λειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών, για την αναβάθμιση των δημοσιογραφικού επαγγέλματος, προσφέροντας παράλληλα μια συμβολική οικονομική στα νέα παιδιά που σκοπεύουν να ακολουθήσουν  αυτό το επάγγελμα.

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση