Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων»

 

Κοινοβουλευτική κατέθεσε ο ς του – Προοδευτική Συμμαχία με την οποία διαβίβασε το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας για άμεση λήψη μέτρων στήριξης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως επισημαίνεται στην , η δεκαετής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το καθολικά και τα τοπικά που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας έχουν εξωθήσει τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο στα όρια με πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με το οριστικό κλείσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνονται τα εξής μέτρα: επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, επιδότηση των ενοικίων των επιχειρήσεων για όλο το 2020,  καθιέρωση του ειδικού ακατάσχετου-τροφοδότη επαγγελματικού λογαριασμού και χορήγηση χαμηλότοκων μικροπιστώσεων για την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών και παγίων υποχρεώσεων κατά το πρότυπο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ζητούνται ακόμα η εκπόνηση ειδικού προγράμματος κατά τα πρότυπα του πρόσφατου προγράμματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες των πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και η καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας δεδομένου ότι με το νέο πτωχευτικό κώδικα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολλοί να χάσουν τα σπίτια τους για οφειλές δανείων που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες τις επιχείρησής τους και λόγω της δεκαετούς ύφεσης είναι αδύνατο να αποπληρωθούν εν μέρει ή στο σύνολό τους.

Την Αναφορά συνυπέγραψαν οι  βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας  Βαγενά Άννα, Καρδίτσας  Λάππας Σπύρος, Τρικάλων Παπαδόπουλος Σάκης και   Παπανάτσιου Κατερίνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση