Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων»

 

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος με την οποία διαβίβασε το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας για άμεση λήψη μέτρων στήριξης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η δεκαετής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το καθολικά και τα τοπικά lockdown που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας έχουν εξωθήσει τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο στα όρια με πολλές να βρίσκονται αντιμέτωπες με το οριστικό κλείσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνονται τα εξής μέτρα: επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, επιδότηση των ενοικίων των επιχειρήσεων για όλο το 2020,  καθιέρωση του ειδικού ακατάσχετου-τροφοδότη επαγγελματικού λογαριασμού και χορήγηση χαμηλότοκων μικροπιστώσεων για την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών και παγίων υποχρεώσεων κατά το πρότυπο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ζητούνται ακόμα η εκπόνηση ειδικού προγράμματος κατά τα πρότυπα του πρόσφατου προγράμματος ΑΝΑΣΑ προσαρμοσμένου στις ανάγκες των πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και η καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας δεδομένου ότι με το νέο πτωχευτικό κώδικα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολλοί επιχειρηματίες να χάσουν τα σπίτια τους για οφειλές δανείων που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες τις επιχείρησής τους και λόγω της δεκαετούς ύφεσης είναι αδύνατο να αποπληρωθούν εν μέρει ή στο σύνολό τους.

Την Αναφορά συνυπέγραψαν οι  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας  Βαγενά Άννα, Καρδίτσας  Λάππας Σπύρος, Τρικάλων Παπαδόπουλος Σάκης και Μαγνησίας  Παπανάτσιου Κατερίνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση