Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Αίτημα ΣΒΘΣΕ για διεύρυνση υποστηρικτικών μέτρων σε επιχειρήσεις
Αίτημα ΣΒΘΣΕ για διεύρυνση υποστηρικτικών μέτρων σε επιχειρήσεις

Αίτημα ΣΒΘΣΕ για διεύρυνση υποστηρικτικών μέτρων σε επιχειρήσεις

Ο , με φορμή την έκδοση της υπ΄ ριθμ. Α.1210/23.9.2020 Υπουργικής Απόφασης, για την και την αναστολή καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα, για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Στερεάς Ελλάδας, απηύθυνε αίτημα στον υφυπουργό Οικονομικών  Α. Βεσυρόπουλο.

Στο αίτημα  επισημαίνονται τα εξής: Η άμεση νομοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τα ακραία , όπως ήταν οι έντονες και οι εξαιτίας αυτών εκτεταμένες πλημμύρες, που εκδηλώθηκαν στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία όμως αφορά κατά προτεραιότητα επιχειρήσεις, που έχουν την κύρια εγκατάστασή τους, δηλαδή την έδρα τους, στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Σύνδεσμος, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, υπογραμμίζει ότι τα συγκεκριμένα υποστηρικτικού χαρακτήρα, θα πρέπει να διευρυνθούν, να επεκταθούν και να συμπεριλάβουν και τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες έχουν την έδρα τους σε άλλες περιοχές της χς, αλλά οι παραγωγικές τους μονάδες είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί και αυτές τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης θεομηνίας. 

Ο Σύνδεσμος, εκφράζει την εκτίμηση ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των επιχειρήσεων και θα ληφθούν εγκαίρως αποφάσεις ενεργειών υποστήριξης και των επιχειρήσεων εκείνων, οι οποίες έχουν τις παραγωγικές τους εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές και αντιμετωπίζουν τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες από τις των πλημμυρών.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση