Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / 5η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στον Όλυμπο 24 και 25 Σεπτεμβρίου
5η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στον Όλυμπο 24 και 25 Σεπτεμβρίου

5η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στον Όλυμπο 24 και 25 Σεπτεμβρίου

Στον Όλυμπο διοργανώνεται φέτος η καθιερωμένη των Ορειβατικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ο.Α.Χ., το διήμερο 24- 25 Σεπτεμβρίου.

Οι Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας (Χ.Ο.Σ.Ε.), Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπαρμού (Χ.Ο.Σ.Σ.), Ορειβατικός Σύλλογος Καλυβίων Κοκκινοπηλού (Ο.Σ.Κ.Κ.), Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κοκκινοπηλού (Ε.Ο.Σ.Κ.) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας ετοίμασαν μια σειρά εκδηλώσεων και ορειβατικών διαδρομών, που στόχο έχουν να ανταμώσουν οι , να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ορειβασία, την των βουνών αλλά και να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον Όλυμπο, το βουνό των μύθων,  να περπατήσουν στις πλαγιές του, να απολαύσουν τη φιλοξενία και να βιώσουν το δέσιμο με τη . Αυτά έγιναν γνωστά σε που δόθηκε στην Θεσσαλίας.

– Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Για πρώτη φορά διεξάγεται στον Όλυμπο η όλων των ορειβατικών συλλογών της Θεσσαλίας το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Σεπτεμβρίου . Είναι μια σημαντική η οποία γίνεται με την πρωτοβουλία όλων των ορειβατικών συλλόγων της Ελασσόνας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και του ΚΕΟΑΧ. Αναδεικνύουμε τον Όλυμπο μέσω της ορειβασίας, της εθελοντικής προσπάθειας και της συνένωσης των δυνάμεων. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατί είναι μια συνάντηση στην οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της ορειβασίας, επιθυμίες χρήσιμες, δημιουργικές, ανθρώπινες, για το καλό του Ολύμπου. Καλοσωρίζουμε λοιπόν στον Όλυμπο τους ορειβατικούς συλλόγους όλης της Θεσσαλίας και τους ευχόμαστε να απολαύσουν για ένα διήμερο το μυθικό βουνό.

Η πρόεδρος ΧΟΣ Σπαρμού κα Βικτωρία Νίκου αναφέρθηκε στο των εκδηλώσεων σύμφωνα με το οποίο το Σάββατο το απόγευμα στο ΚΕΟΑΧ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και προβολές που αφορούν την ορειβασία, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν 2 πορείες για τους που θα συμμετάσχουν.

Ο πρόεδρος του ΧΟΣ Ελασσόνας κ. Γιώργος Τριανταφύλλου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πανθεσσαλική συνάντηση, τον Δήμο Ελασσόνας, το ΚΕΟΑΧ, και τόνισε ότι θα είναι ένα απολαυστικό διήμερο για τους ορειβάτες.orivatiki-synantisi-ston-olybo

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

 Σάββατο 24  Σεπτεμβρίου

 11:00’ : Έναρξη προσέλευσης στο χώρο του Καταφύγιου του  ΚΕΟΑΧ (Βρυσοπούλες, υψόμετρο 1.820 μ.). Θα υπάρχει ομάδα υποδοχής στη Λέσχη Αξιωματικών του ΚΕΟΑΧ.

18:00΄ –  20:00΄:  Σύντομοι χαιρετισμοί από τους διοργανωτές, εκπροσώπους των Συλλόγων και πιθανών εκπροσώπων της πολιτείας.

                                  Εκδηλώσεις  στο χώρο του Καταφυγίου (Ομιλίες– προβολές). Συγκεκριμένα:

  1. «Τα βότανα του Ολύμπου» – Γκανάτσιος Ανδρέας (υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Ελασσόνος- Κισσάβου) και Ιωάννου Χάιδω (μέλος του Κ.Π.Ε. Ελασσόνος – Κισσάβου)
  2. «Ασφάλεια στο βουνό» – Κουνιάκης  Χριστόφορος, οδηγός βουνού.
  3. Προβολή της ταινίας της Αθήνας Κρικέλης με τίτλο «ELASSONA – THE SECRET PATH TO MOUNT OLYMPUS»

20:00΄ –  23:00΄: Προσφορά γεύματος και γλέντι- διασκέδαση.

 Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

06:00΄ – 07:30΄:  Εγερτήριο, πρωινό.

07:45΄ – 08:00΄:  Συγκέντρωση και έναρξη πορείας για την κορυφή Άγιος Αντώνιος 2.815 μ. , ώρες πορείας 7.

08:15- 08:30’ : Συγκέντρωση και έναρξη  μικρότερης πορείας για τη θέση Μαγούλες 1.900 μ.,  ώρες πορείας 3.

14:00΄ – 14:30΄: Επιστροφή ομάδων στο καταφύγιο.

14:30΄ – 15:30’: Ελαφρύ γεύμα.

16:00΄ – 16:30΄:  Αποχαιρετισμός και αναχώρηση των Συλλόγων.

17:00΄              : Κλείσιμο της εκδήλωσης.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση