Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Βρες με το κινητό σου ΑΤΜ χωρίς ουρά
Βρες με το κινητό σου ΑΤΜ χωρίς ουρά

Βρες με το κινητό σου ΑΤΜ χωρίς ουρά

Τα νέα δεδομένα που ήρθαν στη μας έφεραν και νέες συνήθειες. Ο στην κίνηση κεφαλαίων δημιούργησε μια καινούρια εικόνα στο αστικό τοπίο (τις ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών) και μια νέα σειρά από έγνοιες (όπως επαγγελματικά και οικογενειακά αδιέξοδα και ακυρώσεις σχεδίων λόγω περιορισμένης ρευστότητας).

Πάντως η ουρά σε ΑΤΜ ή είσοδο τράπεζας αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων μας.Και επειδή η ευρηματικότητα του Ελληνα είναι αξεπέραστη, και ιδιαίτερα τέτοιες εποχές, η νέα μας συνήθεια απέκτησε και την εφαρμογή της.

«Βρες ΑΤΜ» λέγεται η νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (προς το διατίθεται για android, ενώ αναμένει και από το App Store για λειτουργικό iOS), που παρέχει πληροφορίες για το κοντινότερο ΑΤΜ με το λιγότερο κόσμο. Παράλληλα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα χαρτονομίσματα που διαθέτει το κάθε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Ενημερώνει δηλαδή τους χρήστες του για το ποια ΑΤΜ έχουν 20άρικα και μπορούν να δώσουν στον καταθέτη 60 , αντί για μόνο 50 .

Μπορεί κανείς να «κατεβάσει» την εφαρμογή στο έξυπνο κινητό του και εκείνη στη συνέχεια βρίσκει μέσω GPS τη τοποθεσία του χρήστη, ώστε να τον ενημερώσει για το πού βρίσκονται τα κοντινότερα ΑΤΜ.

Δίπλα στη με τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης παρέχονται πληροφορίες για το πόσοι έχουν επισκεφθεί τα ΑΤΜ την τελευταία ώρα, τις τελευταίες ημέρες, εάν έχουν χρήματα, τι χαρτονομίσματα (20άρικα ή 50άρικα) διαθέτουν και, φυσικά, αν υπάρχει ουρά αναμονής για το κάθε ένα από αυτά.

Η εφαρμογή «Βρες ΑΤΜ» ανέβηκε πριν από τέσσερις ημέρες. Η ανταπόκριση ήταν μεγαλύτερη των προσδοκιών, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τους 20.000 χρήστες, όπως περιγράφει στην «Κ» ο κ. Δημήτρης Χατζηελευθερίου, ένας εκ των τριών δημιουργών της εφαρμογής.

«Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν προέρχονται από τις ίδιες τις , καθώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», εξηγεί ο κ. Χατζηελευθερίου, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι λεπτομέρειες της κατάστασης των ΑΤΜ καταχωρίζονται από τους ίδιους τους χρήστες της εφαρμογής. Για κάθε ΑΤΜ που επισκέπτονται οι χρήστες ενημερώνουν την εφαρμογή για τα χαρτονομίσματα που διαθέτει και τις ουρές. «Οι πληροφορίες μπορεί να ανανεώνονται ακόμη και από 5 χρήστες το λεπτό», λέει ο κ. Χατζηελευθερίου.

Ο κατάλογος της εφαρμογής περιλαμβάνει 2.500 ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Αφαιρούνται τα ΑΤΜ που δεν υπάρχουν πια, παρατίθενται όλες οι πληροφορίες για όσα έχουν μετακινηθεί και προστίθενται τα νέα.

Στόχος των τριών δημιουργών της εφαρμογής είναι να διατηρηθεί και μετά την άρση των capital controls, ως ένας χάρτης των ΑΤΜ, στον οποίο θα μπορεί κανείς να βρει το πιο κοντινό του.

Διατίθεται και αυτό δε θα αλλάξει, εξηγεί ο κ. Χατζηελευθερίου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση