Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Το Whatsapp αλλάζει τα όρια ηλικίας
Το Whatsapp αλλάζει τα όρια ηλικίας

Το Whatsapp αλλάζει τα όρια ηλικίας

«Μπλόκο» στους χρήστες κάτω των 16 ετών από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει η εφαρμογή Whatsapp, που ανήκει στο Facebook.

Μέχρι σήμερα, την εφαρμογή μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες άνω των 13 ετών αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να αλλάξει το ηλικιακό όριο πριν ξεκινήσει η ισχύς των νέων κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων στην τον Μάιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το Facebook θα ζητήσει από όλους τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Την ίδια ώρα, θα κληθούν να διαβάσουν και να συμφωνήσουν στους νέους όρους χρήσης του κοινωνικού δικτύου.

Μέχρι στιγμής, όμως, παραμένει ασαφές πώς η δημοφιλής  υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων θα επιβεβαιώσει την ηλικία των χρηστών.

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, που τίθεται σε ισχύ στις 25 Μάϊου, δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων.

Την ίδια ώρα, επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να ζητήσουν από τις εταιρείες να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Ιδιαίτερα σημαντικοί θεωρούνται και οι κανόνες για τους ανήλικους χρήστες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύει την των προσωπικών τους δεδομένων για λόγους μάρκετινγκ ή για να δημιουργήσουν προφίλ χρηστών.

Το Whatsapp, που στο παρελθόν έχει βρεθεί αντιμέτωπο με σφοδρή  για τις πρακτικές συγκέντρωσης δεδομένων, ισχυρίζεται ότι η αλλαγή των ηλικιακών ορίων θα του επιτρέψουν να ανταποκριθεί στα νέα «υψηλά πρότυπα διαφάνειας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόλα αυτά, η υπηρεσία δεν σκοπεύει να αλλάξει το ηλιακό όριο στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση