Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Το Facebook και το Twitter ως πηγές ενημέρωσης
Το Facebook και το Twitter ως πηγές ενημέρωσης

Το Facebook και το Twitter ως πηγές ενημέρωσης

Όσο και αν φαντάζει παράξενο, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως παραδείγματος χάρη το πασίγνωστο αλλά και το πολύ λιγότερο φλύαρο , είναι, κατά κύριο λόγο, οι ενημέρωσης για τους χρήστες τους. Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Ρew, το οποίο εδρεύει στις .

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες Αμερικανοί, διαπιστώθηκε ότι 63% των χρηστών απάντησαν ότι έχουν στην ειδησεογραφία μέσω αυτών, ενώ το 2013 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 52% για το και 47% για το . Το 66% των Αμερικανών ενηλίκων χρησιμοποιεί το και το 17% το Twitter, γεγονός που σημαίνει ότι ο ένας στους δέκα Αμερικανούς ενημερώνεται μέσω Twitter, ενώ αντιστοίχως οι τέσσερις στους δέκα μαθαίνουν τα νέα μέσα από τις σελίδες του Facebook.

«Oι μεταβολές των πηγών ενημέρωσης που καταγράφηκαν κατά την έρευνα συνδέονται με πληθώρα παραγόντων, όπως είναι η προσωπική συμπεριφορά, η της δραστηριότητας των ειδησεογραφικών οργανισμών, αλλά βέβαια και οι διάφορες στις σχετικές πλατφόρμες, στους αλγορίθμους τους καθώς και τη δομή των περιεχομένων», αναφέρουν οι συντάκτες της σχετικής έκθεσης. Επίσης προσθέτουν ότι οι τάσεις που καταγράφονται παραμένουν σταθερές ακόμη και όταν συνυπολογίζονται παράγοντες όπως είναι το , η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και το οικογενειακό εισόδημα. «Δεν επρόκειτο δηλαδή για αλλαγή που οφειλόταν σε κάποιο χαρακτηριστικό της έρευνας», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Pew δεν σταματά σε αυτές τις πρωταρχικές διαπιστώσεις, αλλά μελετά σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο o κόσμος χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να έχει στις ειδήσεις, όπως και τον τύπο του ειδησεογραφικού υλικού που περιέχεται στους δύο ιστότοπους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση